Van még remény idei villanyautó ártámogatásra

Egyetlen óra alatt elfogyott 1 milliárd forint a villanyautókra szánt összegből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igencsak furán alakult az idei villanyautó-ártámogatási pályázat, de most úgy tűnik, van még remény újabb vásárlás-ösztönzésre.

Miután tavaly is rekord idő alatt, 1,5 nap alatt futott ki a villanyautók akár 2,5 millió forintos ártámogatása, idénre új, 3 részre osztott pályázási lehetőséget ígértek (amiről itt írtunk). Elvileg 1-1 milliárd forintra lehetett volna több hónapra elosztva pályázni, azzal a kitétellel, hogy a korábbi időszakokban ki nem használt összegek a hosszan tartó utolsóhoz vivődnek át. Hát nem így lett, miután eléggé bajosan indult el június 14-én az idei pályázat - úgy, hogy nem minden regisztrált kereskedő szerepelt az adatbázisban, az oldal nehezen elérhető volt, s az első milliárd állítólag nem egész egy óra alatt elfogyott, már másnap bejelentették: azonnal lehet pályázni a fennmaradó 2 milliárd forintra. Magyarán a korábban meghirdetett időpontok elmaradnak (erről itt írtunk). Most viszont úgy tűnik, van még remény idei villanyautó-támogatásra, ugyanis jelenleg az alábbi üzenet olvasható az elektromobilitas.ifka.hu weboldalon.
Hirdetés
Hogy mikor, miként lesz még az idei évben újabb villanyautó-támogatás és pályázási lehetőség, egyelőre nem tudni, mindenesetre az ígéret szerint várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?