Van olyan családi autó, aminek a felét az állam fizetheti

Körvonalazódni látszik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár jogszabályi háttért még nem láthatunk, a legújabb információk szerint 3,5 éven keresztül él majd a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.


Forró, sokakat érintő érdeklő téma a nagycsaládosok számára ígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatás, melyről természetesen írtunk már több alkalommal is, legutóbb itt.
Hirdetés

Most egy-két újabb információval lettünk gazdagabbak, ugyanis Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt közölte, hogy július elejétől már igényelhetik is a nagycsaládosok a támogatást, a korábbi információknak megfelelően legalább 7 üléses, új autók vásárlásához. Az összeget a kereskedőknek utalják majd.
Novák Katalin elmondta, a 2022. december 31-ig igényelhető támogatás összege

az autó bruttó vételárának legfeljebb a felét teheti ki.

Egy- és kétszülős családok is igényelhetik a családi pótlékra jogosító gyerekek után, harmadik gyerek esetén a várandósság betöltött 12. hete már jogosultságnak számít, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyerekek pedig életkortól függetlenül számítanak - ismertette az államtitkár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?