Van olyan, hogy elektromos válságautó?

Toyota ME.WE: elektromos autó bambuszból és műanyagból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fura tanulmánnyal rukkolt elő a Toyota. Kívül, belül, de lemezei alatt sem hétkönapi. Ráadásul a lemezei sem fémek.


A minap bemutatott ME.WE koncepció a Toyota dél-franciaországi tervezőközpontjában fogant, kicsi, könnyű és olcsónak, egyfajta válságautónak szánt elektromos dobozocska, csővázas szerkezettel, sok-sok habosított műanyag, alumínium, illetve bambusz felhasználásával. A projektbe a francia Jean-Marie Massaud építész-dizájnert is bevonták, s látszik is az "idegenkezűség".
Hirdetés
A kasztni hossza 3,44, szélessége 1,75, magassága 1,6 méter. Hozzávetőlegesen, mert attól is függ, hogy épp milyen - amúgy már újrahasznosított, s később újra újrahasznosítható - dekorelemeket biggyeszt rá a kedves ügyfél. Eltérő színnel, textúrával, formával. A sokoldalú és ötletes csöppség súlya alig 750 kg. Különlegessége még, hogy az oldalablakokon túl az első szélvédő is leengedhető (klíma helyett is). Meg az is, hogy mondjuk egy tengerparti piknikezéshez az egyszerűen kivehető üléseketpadokat vízhatlan neoprén fedi. Meg az is, hogy a sofőr a kormányba dugott okostelefonjával varázsolhat navigációt, zenét, miegyebet az egyetlen érintőképernyőből álló műszefalra.

Csomagtartó? Nincs, azaz mégis: a hátsó sor alatti hely szolgál poggyásztérként. Meg egy neoprén ponyva is kifeszíthető a tető fölé, s annak rejtekébe ugyancsak pakolható némi cókmók. Fűtés? Csupán az ülések felől. A kisautó/pickup/kabrió/terepjáró valamit négy, a kerekekbe applikált elektromotor mozgatja vagy mozgatná első-, hátsó vagy összkerékhajtással - a padló alá szerelt akkucsomagból táplálkozva. Hát gyártani fogják-e a Toyota-féle ötletbörzét? Nem. Irányt mutat, kiállítási tárgy lesz, s passz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?