Van remény: karácsonykor is elfogtak négy katalizátor-tolvajt

Katalizátort akartak lopni, nem sikerült

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szenteste épp nem volt kijárási tilalom, négy gazfickó ezt katalizátor-elkötésre kívánta használni, ám a rendőrök éberek voltak.

A tavalyi év sok negatívuma közül a hazánkban megszaporodó katalizátor-elkötés volt az egyik. Az év vége felé már úgy néz ki aktívan figyelték az elkövetőket a rendőrök, hiszen korábban is hírt adhattunk egy rajtaütésről, s nemrégiben egy újabbról számolt be a police.hu. A BRFK III. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. december 24-én értek tetten és fogtak el négy katalizátortolvajt az óbudai Ipartelep utcában. A rendőrök először két gyanús férfira figyeltek fel 2 óra 45 perc körül, akik közül az egyik egy megemelt autó alatt feküdt, a másik mellette guggolt. Amikor a két férfi észrevette a rendőröket, vissza akartak menni az autójukhoz, amelyben két társuk várakozott. A járőrök ekkor igazoltatták őket, valamint átkutatták az autót és a négy férfi zsebét.
Hirdetés
A rendőrök katalizátorlopáshoz alkalmas eszközöket, illetve alufóliába csomagolva kábítószergyanús fehér port találtak a 40 éves, budapesti H. Józsefnél, a 49 éves, szintén budapesti Sz. Valentinnél és harmadik társuknál, egy 32 éves román állampolgárnál. Negyedik társukon kívül mindhárom férfi ellen folyamatban volt már más hatóságoknál büntetőeljárás, többek között lopás és kábítószer birtoklása miatt.
Hirdetés
A III. kerületi rendőrök a négy embert előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették őket, és lopás bűntett kísérlet, illetve – a három férfit – kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük szabálysértési feljelentést is tettek a kijárási tilalom megszegése miatt. Az illetékes bíróság 2020. december 26-án elrendelte letartóztatásukat, azaz ez a csapat sem fog egy ideig katalizátorokat eltulajdonítani és ezáltal az autótulajdonosoknak több százezer forintos kárt okozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?