Várható volt, meg is érkezett – újra emelkednek az üzemanyagárak

Szerdától a benzint és a gázolajat egyaránt drágábban tankolhatjuk majd

Ismét drágábban tankolunk majd szerdától, de az árszabást befolyásoló világpiaci tényezőkből ez már tegnap is valószínűsíthető volt.

A Holtankoljak.hu értesülései szerint ismét drágulás várható a benzinkutakon. Az emelkedés hátterében leginkább a koronavírus-vészhelyzet enyhülésével növekedésnek indult utazási kedv miatti igénynövekedés állhat. Ezügyben viszont nem szabad elfelejteni, hogy a korlátozások feloldása ellenére továbbra is felelősségteljesen, egymásra vigyázva utazzunk. Szerencsére az üzemanyagárak bruttó 2 forintos növekedése nem olyan jelentős mértékű, hogy visszatartó erő lehessen.
Hirdetés
Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a hét közepétől: a 95-ös benzin literéért átlagosan 426 forintot kell majd a kasszánál hagynunk, ugyanennyi gázolajért pedig 423 forintot. Természetesen ez töltőállomásonként változhat, ám az emelésnek köszönhetően már alig marad majd olcsó kút, ami hármassal kezdődő árakkal szolgálhat. Ha marad ilyen kút, azt természetesen továbbra sem forgalmas csomópontok és autópályák mellett kell keresni, de a legolcsóbb ár mellett a kitérő mértékét is érdemes figyelembe venni az útvonaltervezéskor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.05.05. at 23:02
  Permalink

  Rohadt egy banda !! Már nincs mit lopni és kitalálnak idiótaságokat csak hogy még tömjék
  zsebeiket !! Minap erősödött a Forint akkor miért nem mérsékelték az üa. árait. Minden más
  országban már a vírushelyzet megszűnéséről beszélnek …itt meg nem lehet a vízcsapot sem
  megnyitni mert Cecilia folyik !!!

Vélemény, hozzászólás?