Városi miniautót tervez az Audi

Mégis lehet az A1-nél kisebb autója az Audinak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megint elővehetjük az ötéves poént: mi lesz az új Audi kisautó neve, talán A0, vagy A-1?


Az Audi modern kori karrierje elején, 1974 és 1978 között gyártotta az 50-es típust, amiből lett aztán a későbbi Volkswagen Polo. A VAG akkori vezetése az Audikat inkább felfelé próbálta pozicionálni, így a kisautók népautó jelvénnyel szültek. Aztán a technokorszak csúcsán már volt olyan erős brand az Audi, hogy kihozták az A2-est, ami így a második kisautójuk volt, ráadásul alumínium kasztnival és ehhez igazodóan extra árcédulával. Az A1-est már egy sokkal sablonosabb koncepció szerint készítették el, az ősökre rácáfolva, 2010-ben a Polo prémiumváltozata jelent meg négy karikával az orrán (teszt róla itt).
Hirdetés

A történet eddig rendben is lenne, de egy új riport szerint az Audi még kisebbre váltana, azaz a Fiat 500-asnak és szűk kasznija miatt rendes kisautónak kicsi Mininek állítana ellenfelet. Az eddigi hírek szerint még messze a sorozatgyártás, koncepcióként is csak egy és negyed év múlva, a 2016 őszi Párizsi Autószalonon mutatkozhatna be a csöpp Audi. Egyelőre miniautó névvel illethető csak a projekt, más nevet nemigen tudnak a források sem adni neki - az Audi típusnevei ugyanis nem csak a középtartományban fogytak el, hanem a skála elején is. Az újdonság színre lépése 2020-ban lenne, és állítólag az addigra már kicsit réginek számító MQB platformra épülne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?