Vb-sztár szerint lehet Kiss Pál Tamásból Formula–1-es versenyző

Micheliszt és Kiss Pál Tamást méltatta Robert Huff

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A túraautó vb sztárja, Robert Huff szerint Michelisz Norbert pár éven belül komoly tényező lesz, Kiss Pál Tamás pedig akár a Formula–1-ig is eljuthat.

A tévéképernyőn keresztül egy kicsit túlzottan is magabiztosnak tűnő Huffról kiderült, hogy valójában nagyon közvetlen és jó fej srác. A hivatalos újságíró autóztatás után egy kicsit kötetlenebbül tudtam vele beszélgetni a magyar versenyzőkről, akikről meglepően sokat és szívesen beszélt.
„Michelisz is a nice guy” – kezdte Rob, vagyis hogy kedveli a túraautó vb-futamgyőztes magyar versenyzőt. „Két-három éven belül beérhet és akkor komoly tényező lesz a túraautó vb-n, akár a világbajnoki címért is versenybe szállhat.”
Meglepő módon nem csak Micheliszt, de a másik magyar büszkeségünket, Kiss Pál Tamást is ismerte, miután ő közvetíti az ITV brit televíziós társaságnak a junior szériákat.
„Kiss a szezon elején nem tűnt fel, de a közepén briliáns volt, amikor a nyolcadik helyről rajtolva nyert, attól teljesen el voltunk hasalva. Nagyon jó versenyzőnek tartom. A szezon végén egy kicsit nagy volt rajta a nyomás, ami miatt a két utolsó hétvégéje nem sikerült olyan jól.”
Persze az autóversenyző, kommentátor szakembertől azt is azonnal megkérdeztem, hogy szerinte Tomi eljuthat-e a Formula–1-ig.
„A tehetsége megvan hozzá” – kacsintott. „De ahhoz nagyon sok pénz kell.”
Természetesen a két magyar versenyzőt is megkérdeztük, mit szólnak a méltató szavakhoz.
„Nagyon jó dolog ilyet hallani a mezőny egyik leggyorsabb versenyzőjétől” – mondta Michelisz Norbert. „Huffnak, ha egy kicsit több szerencséje van, simán lehetett volna tavaly világbajnok. Nem tudom, hogy a tévén keresztül mi jön át, de szerintem ő a mezőny egyik legszimpatikusabb versenyzője. Vele az átlagosnál többet szoktam beszélgetni, és egy kicsit több információt is árul el, mint a többiek. Talán túlzottan is magabiztosnak tűnik, de e nélkül nem lehet versenyezni. Oscherslebenben például, amikor kipöckölt, a verseny után odajött hozzám, és mondta, ne haragudjak, ez volt az utolsó esélye, hogy még versenyben maradjon a világbajnoki címért és nagyon nagy nyomás volt rajta.”
„Szerintem egy szerethető fickó és megtisztelő, hogy ezt mondta rólam, nagyon örülök neki.”
Kiss Pál Tamás előbb egy kicsit meglepődött, hogy már Robert Huff is ismeri őt, és hogy ráadásul ilyen jó véleménnyel van róla.
„Meglepő, de nagyon jó érzés, hogy egy profi versenyző is lát bennem ennyi tehetséget” – mondta Tomi. „Az ilyen dolgok mindig plusz erőt adnak. Abban abszolút igaza van, hogy nagyon sok pénz kell a Formula–1-hez, de ahhoz is, hogy az ember odáig eljusson.”
„A tavalyi szezonban én is úgy éreztem, hogy a közepe volt a legjobb. A vége nem a nyomás, hanem félig-meddig a technikai hátrány miatt nem sikerült. De hát ilyen az autóversenyzés. Viszont az igaz, hogy nagyon sok jó versenyző volt a sorozatban, ami miatt nagyon élvezetes csatákat vívtunk, és ez hozta ki belőlünk a legjobb formát. Nem csak belőlem, a többi versenyzőből is.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?