Védi is a környezetet, meg nem is a pápa

Elektromos autókat kapott XVI. Benedek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Renault Kangoo elektromos autókat kapott a pápa, de nyilvános szerepléseire továbbra is benzines hibrid Mercedesszel megy.


Nem is egy, hanem kettő darab Renault Kangoo Maxi Z.E. típusú elektromos autóval gazdagodott XVI. Benedek pápa zéró károsanyag-kibocsátású villanyverdát eddig nem soroló flottája, a Renault persze alaposan átépítette a furgont, hogy megfeleljen a vatikáni követelményeknek.
Hirdetés
A legújabb pápamobil tolóajtók helyére hátrafelé nyíló ajtókat, az esetleges áldásosztás érdekében pedig jókora panorámatetőt kapott, míg a normál üléseket kényelmes fotelekre cserélték. A kettő közül az egyik fehérben érkezett, s a szentatya azzal fog a nyári rezidenciájára utazgatni, a másik (szintén címeres), amit majd később szállít a Renault, sárga és fehér csíkos kékben óvhatja Castel Gandolfo csodás környezetét.
Ezzel együtt a hírek szerint a katolikus egyház fejének nyilvános járműve továbbra is egy speciális, benzines hibrid Mercedes-Benz M-osztály marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?