Vége a manuális váltós Lamborghiniknek

Búcsút int a kézi váltónak a Lamborghini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jobb a gép, mint az ember - vélik immár a Lamborghini mérnökei is, ezért a jövőben búcsút intenek a kézi váltónak.

Az olasz sportkocsigyártó, hasonlóan a Ferrarihoz, bejelentette, hogy a jelenlegi Gallardo széria kifutása után törlik a manuális váltó opciót a rendelhető lehetőségek listájáról.
Egyrészt szomorú, hogy búcsút kell mondanunk a világ legszebb váltókulisszáinak, de ez a lépés feltehetően jobban felzaklatja a szobájukban titkos Lambo-szentélyeket fenntartó rajongókat, mint a márka valódi vásárlói körét. Legújabb modelljük, az Aventador már csak hétfokozatú duplakuplungos automata váltóval kapható, és ez a sors vár a valamikor jövő év folyamán érkező Gallardo-utódra is.
Maurizio Reggiani, a Lamborghini K+F igazgatója, a Motor Trend című szaklapnak nyilatkozta, hogy azért döntöttek az automata mellett, mert ez biztosítja autóik borzalmas teljesítményének maximális kihasználhatóságát és a gépek tökéletes vezethetőségét. Azt is hozzátette, hogy a kézi váltó bezavar a motort és az utat összekötő elektromos láncba, és arra sem lehet számítani, hogy a sofőr mindig tökéletesen váltja a fokozatokat.
A megrendelők számára valószínűleg fel sem fog tűnni a váltás, mivel Reggiani szerint a gyárból kikerülő autók alig 1-2 százaléka távozik klasszikus kuplungos rendszerrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?