Vége a Teslák ingyenes töltésének?

Fizetős lesz a Tesla Supercharger

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Model 3 bevezetésével majdan megugró igények kielégíthetősége érdekében teszi részben fizetőssé 2017-től saját töltőhelyeit a Tesla.

Nálunk ritka látvány egy-egy Tesla, Európa egyes részein és Kaliforniában viszont akadtak, akik flottákat szereztek be belőle. Ők pedig élnek azzal a lehetőséggel, hogy bármikor ingyen tölthetik autóik akkumulátorát a Supercharger töltőhelyeken. Jó hír számukra, hogy ezt ezután is megtehetik, mert a Tesla inkább újabb töltőhelyek létesítésével kívánja kielégíteni a megnövekedett igényeket, amit majd a 2017-ben tömegesen megjelenő új típusa, a Model 3 is tovább fokoz. A töltőépítés persze pénzbe kerül, és ezt kívánja finanszírozni a márka azzal, hogy a 2017. január 1. után megrendelt autóihoz már csak évi 400 kWh ingyenes töltési lehetőséget ad a Supercharger hálózatoknál. Az e feletti töltésért fizetni kell.
Hirdetés
Aki tehát autója egész élettartama alatt teljesen ingyen akarja tölteni Tesláját, az húzzon bele, hogy még idén megrendelje és 2017. április 1-ig meg is kapja új autóját, mert ez nem tréfadolog, onnantól tényleg csak korlátozottan lesz ingyenes a Supercharger. Ám az évi 400 kWh a Tesla szerint így is elegendő egy autó esetében arra, amire eredetileg készült a Supercharger hálózat, vagyis a hosszútávú utazások során szükséges menet közbeni töltéshez. Hiszen a cégvezető Elon Musk már régen világgá kürtölte, hogy ő nem csupán autókat ad el, hanem új életmódot akar megvalósítani, teljesen zöld energiaellátással. Eszerint mindenki a háza tetején napelemekkel megtermelt energiával működteti otthonát és tölti autóját éjszakánként - vagy a munkahelyén -, akárcsak a mobiltelefonját. A Supercharger töltőhelyek pedig legfeljebb az évi egy-két hosszabb utazás során kerülnek képbe, azaz korántsem napi szinten. E célra pedig szerinte elegendő kiegészítés a körülbelül 1600 kilométeres hatótávolságot adó 400 kWh ingyen energia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:27
    Permalink

    Ritka a Tesla de a töltőből sincs sok. Szóval nem a várakozás a baj, hanem hogy nincs is supercharger. Van olyan nyugat európai nagyváros ahol egy sincs pl. 100km-t autózni egy ingyenes gyorstöltésért egy 350kmes hatótávú autóval akkor is sok, ha a kocsi szélvészgyors 🙂

Vélemény, hozzászólás?