Vége a várakozásnak az importautók honosításánál?

3-5 napon belül időpontot kaphatsz a behozott autód honosítására az Autóklubnál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem csak a kormányhivatali vizsgálóállomásokon honosíthatod a külföldről behozott használtautódat, ráadásul az Autóklubnál az átnézés és a vizsgáztatás mellett a feltárt hibák javítását és az eredetiségvizsgálatot is vállalják - persze nem ingyen.

Nem kerített nagy feneket az Autóklub az egyébként igen komoly változásnak, informális úton kezdett el terjedni a híre, hogy már hozzájuk is lehet fordulni az importautók honosításával kapcsolatban. Az RTL.hu információi szerint a szervezet 44 vizsgálóállomása közül jelenleg még csak 32 helyen van lehetőség honosításra, de ez heteken belül megváltozik, amint a többi telephely is megkapja az illetékes kormányhivatal engedélyét.
Hirdetés
Akárcsak a kormányhivatalnál, az Autóklub vizsgaállomásain is 8000 forint a hatósági ár, ám ezeken a helyeken pillanatnyilag még jóval gyorsabban juthatunk időponthoz, akár 3-5 nappal későbbre is tudnak adni. A legtöbb kormányhivatalnál jelenleg az egy hónapot is meghaladja a várakozás, ám a jövőben valószínűleg jobban eloszlanak majd a várakozók, így érdemes mielőbb lecsapni a közeli időpontokra. Fontos továbbá megjegyezni, hogy az Autóklubnál nem csak a honosításra van lehetőség, hanem a szükséges javítások elvégzésében és a szintén kötelező eredetvizsgáztatásban is tudnak, sőt, szeretnének is segíteni a leendő ügyfeleiknek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?