Vége lehet a Ford Kának

Profitot nem termel, és csak Európában adható el a Ford Ka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megjelenésekor, 1996-ban a Ford üdítő modellje volt a Ka, a 2008-ban jött második generáció egy átmaszkolt Fiat 500, harmadik nemzedék pedig a hírek szerint nem fog készülni belőle.

Noha egy frissítést még minden bizonnyal fog kapni a Ford Ka, a Fiat 500 alapú kisautót utána a hírek szerint ki fogja futtatni a Ford. Hivatalos bejelentés természetesen egyelőre nincs, ám a Ka várható végzetét a Ford Europe vezető formatervezője, Martin Smith kotyogta el a brit Autocar újságírójának. A jelenleg Lengyelországban készülő miniautó állítólag nem illik a Ford világába, s Smith szavai alapján egy centnyi profitot sem termel.
Hirdetés

A Ka csakis Európában kapható, aminek az oka, hogy kifejezetten az arányaiban egyre szerényebb piacot uraló, európai vásárlói igények alapján készült, meg persze az, hogy az Egyesült Államok töréstesztjén elvérezne. Bár a Ford kifejezetten bővíteni szeretné miniautóinak kínálatát, nem várható, hogy a sorozatból harmadik nemzedék is készüljön. Helyét vélhetően egy új miniautónak fogja átadni, olyannak, amilyen például az Ecosport szabadidő-autó: olcsón gyártható, és a világon bárhol eladható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?