Végig vette a kamera a felborult, szikrázó autóban a versenyzőt!

Vérfagyasztó jelenet az Indy 500-on!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén sem okozott csalódást az Indy 500! Hatalmas csaták, kirepülő kerék, három piros zászló, valójában regényt lehetne írni a versenyről. Ám helyette megmutatjuk az összefoglaló videót!

Amikor Felix Rosenqvist a falnak csattant a McLarennel, az utána következő pillanatokban a legtöbben már kezdtek megnyugodni, hogy nem lesz nagyobb baj. Hiszen az autó gyorsan legurult a pálya alsó rézére a bukótér felé. Ám az utolsó pillanatban megpördült és újra a pályavonal felé vette az irányt, ahol az Andretti Autosport Hondájával érkező Kyle Kirkwood már nem tudta elkerülni. A jelenet két okból is vérfagyasztó volt: egyrészt leszakadt a kerék a Hondáról és a kameraképen úgy tűnt a nézőtér felé zuhan. Aztán Kirkwood autója a felborult és szikraesőt hányva csúszott, amíg megnem állt. Szerencsére senki nem sérült meg, az IndyCar gépek a formula autózás tankjai. Jól látszik a felvételeken, hogy a szárnyak és a kerekek is oda vannak láncolva az autókhoz, hogy minél kisebb eséllyel szakadjanak le és okozzanak sérülést. Ám ekkora sebességeknél óhatatlanul előfordul, hogy mégis leszakadnak.
Hirdetés
Habár a közönség biztonságban volt, az elszabadult kerék azért okozott némi kárt. Egy parkoló Chevy nem úszta meg. A versenyt egyébként többször is megszakították piros zászlóval, hogy zöld alatt érjen véget. A győztes aTeam penske egyik versenyzője, Josef Newgarden lett, akinek először kerül fel az arcképe a Borg-Warner Trófeára. Nézd meg az összefoglalót!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?