Végre egy jó hír: csökken a benzin ára

Szerdától olcsóbb a benzin, a gázolaj ára nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többszöri áremelés után e héten ármérséklés következik az üzemanyagoknál, pontosabban csak a benzinnél, a gázolaj helyben marad.

Az elmúlt hetekben többször is emelte az üzemanyagárakat a MOL, e hét szerdán végre enyhe ármérséklés következik. 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti árát a MOL - tudta meg piaci forrásokból az MTI.
A csökkentéssel a 95-ös literenkénti átlagára 375 forintra mérséklődik, a gázolajé 380 marad. A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a gázolaj literenkénti árát emelte 2 forinttal, a 95-ös benzin ára akkor nem változott.
Hirdetés
Az üzemanyagok átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi három hónapban ugyanakkor fokozatosan csaknem 50 forinttal emelkedett. Az egykori csúcsáraktól szerencsére még így is odébb van a jellemző üzemanyagár, a benzinért 2012 áprilisában, a dízelért már januárjában 450 forint körüli szinten kellett fizetni. Mivel az egyes töltőállomások között nem ritka a literenkénti 30-40 forintos árkülönbség sem, a drágább helyeken most is 400 forint felettiek az árak. Továbbra is igaz, hogy tankoláskor elsősorban annak helyére, nem pedig idejére ajánlott figyelni. Autópályára például nagy luxus úgy felhajtani, hogy ott kelljen tankolni, ugyanis a legmagasabb árakat épp az amúgy is fizetős gyorsforgalmi utakon találhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?