Végre rendes utódot kaphat a Honda CRX

Második generáció készülhet a Honda CR-Z-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda CR-Z sem hibridként, sem sportos kocsiként nem lett sikeres. Állítólag már észül a második generációja, hogy revansot vegyen.


A hibrid CR-Z sem a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be, sem szellemi elődje, a CRX nyomába nem ért. A kicsi és gyilkos Honda modern kori utódja 2010-től kapható, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tavalyi hír, hogy Európából kivonják a Jazz Alapú Insightot és a CR-Z-t is. Utóbb kiderült, az Insight teljesen megszűnik. A CR-Z viszont kaphat még egy esélyt, egy Honda közeli forrás szerint ugyanis már készül a második széria. Míg a most Amerikában még kapható generáció Jazz-alapú, addig a második széria a nagyobb és komolyabb Civicre épülhet, annak is már a következő generációjára.
Hirdetés

A kifutó szériához képest nagyobb és sportosabb karakterű CR-Z a Civic Type R és az NSX mellett erősítené a Honda sportos imidzsét. A Civic Type R kétliteres, turbós benzinmotorja mozgatná, erejét a jól értesültek 286 lóerősre taksálják. Részben megtartják a sportos hibrid koncepciót, Japánban biztos lesz ilyen változat elektromotorral és 1.5-ös benzinessel, 201 lóerővel. Mindezekre állítólag 2017-ig kell még várni, ha egyáltalán van alapja a pletykáknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?