Véletlenül rágógumi-rózsaszín lett ez a Ford Mustang Mach-E

Egy hiba következtében lett szokatlan színű egy Ford Mustang Mach-E karosszériája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford ugyan nem hozta nyilvánosságra a hibát, de most, hogy lelepleződött a baki, megcsodálhatjuk az egyetlen gyárilag rózsaszín Mach-E-t.

A Ford Mustang Mach-E-t sok színben láthattuk már élőben és gyári fotókon is, de nem meglepő módon ezek mindegyike hagyományos stílust képviselt. Pedig a Fordnál lenne lehetőség extrémebb árnyalatok kikeverésére is, annak persze kockázatosabb a piaci fogadtatása. Most itt a lehetőség, hogy a rózsaszín autók rajongói bátorítsák a gyártót kedvenc színük felvételére a kínálatba, már ha valakinek tetszene egy olyan Mustang Mach-E, ami ennyire elüt az utakon látható többi autótól.
Hirdetés
Még a modell sorozatgyártásának előkészületeikor készült ez az érdekes darab, csak nem szándékosan. Éppen a festékszórókat tesztelte a Ford Alexis Aguilar Gomez szerint, akinek a furcsa Mustang Mach-E-ről készült fotóit a TheDrive és a Carscoops közölte. A cuautitlani Ford gyárban külső szakemberként ellenőrizte a karosszéria fényezésének folyamatát, amikor a festékszóró nem megfelelő tisztítása után az eredetileg pirosra tervezett festék összekeveredett a korábbi fehérrel, így jött létre a képeken látható, leginkább a rágógumik rózsaszínjéhez hasonlítható árnyalat. A gyártást vezetők tetszését nem nyerte el a véletlen inspiráció, ilyen színnel jelenleg nem konfigurálhatjuk a Mustang Mach-E-t. Ezzel ellentétben például a Porschénál van erre lehetőség hiszen egyedi színkeverést is vállalnak feláráért cserébe, pláne, hogy egy ehhez hasonló árnyalat náluk legendásnak is számít, mert Le Mans-i versenyautójukat konkrétan sertésszínűre festették. A képeken látható Mustang Mach-E karosszériája kifejezetten a festések tesztelésére szolgált, a rózsaszín alatt már három korábbi réteget is felvittek rá, így azok is hozzájárultak a végleges árnyalat kialakulásához. Ezután végül újrafestették ezt a karosszériát is, csakúgy, mint a többi tesztdarabot. Ezek aztán később kirakatpéldányok lettek, vagy kedvezményes áron ajánlották fel a Ford munkatársainak, így nem kizárt, hogy valahol most is fut a csupa rózsaszín Mustang Mach-E.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?