Vennél Moszkvicsot, ha így nézne ki?

Egy ukrán virtuáltuner új életre keltette a Moszkvics 2140-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár napjainkban nem övezi olyan nagy népszerűség, mint a Zsigulikat és Trabantokat, azért sokan felkapják még a fejüket, ha egy Moszkvicsot látnak működés közben. Gondoltál már rá, hogy milyen lenne, ha feltámadna hamvaiból?

Jó, persze nem az Alekóra gondolok, amikor azt mondom, hogy felkapjuk rá a fejünket. Az idén 44. születésnapját ünneplő 2140-es modellről van szó. Az AZLK, tehát az Avtomobilny Zavod Leninskogo Komsomola gyár termékét 1976-ban kezdték gyártani a 412-es alapjain. Egészen 1988-ig gyártották, akkor érkezett ugyanis a már említett, kevésbé csinos Aleko. Egy ukrán dizájner, bizonyos Roman Priadko eljátszott a gondolattal, hogy milyen lehetne a 2140 utódja napjainkban. Még a nevén sem változtatott, sőt próbálta az arányokat is megtartani. Akarva, vagy akaratlanul, szemből nézve érezni némi Dodge Challenger utánérzést, ám valószínűleg ez nem zavarja a keleti járművek szerelmeseit. Azt nem árulta el az alkotó, hogy milyen motorokat látna szívesen az autó orrában. Pontosabban az egyik modell 1500-as felirata azért árulkodó.
Hirdetés
Ugyanakkor az 1500-as mellett egy sportváltozatot is megrajzolt, amelyet nemes egyszerűséggel SR-ként jelöl. Ez annyit tesz, sport-rally. Ezzel el is árulta, milyen szakágban látná szívesen a versenyautó változatát. Talán egyszer még azt is megrajzolja, a mostani képeit nézegetve egyáltalán nem bánnánk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?