Vennél újonnan egy 2003-ban gyártott Priust?

Egy alig 20 000 kilométert futott, újszerű első generációs Toyota Priust árvereztek el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy 18 éves Prius is lehet érdekes, ez a példány bebizonyította. A sötétkék hibrid egytulajos, és éves átlagban alig több mint 1000 kilométert futott. Mutatjuk, milyen állapotnak örvend.

Egy gyári állapotú Prius nehezen tud különlges lenni, egyes V8 rajongók bizonyára rá is vágnák erre a hirdetésre, hogy "Ha nekem lett volna 2003 óta Priusom, én se akartam volna éves szinten 1000 kilométernél többet autózni!". Eltekintve attól, hogy a Prius amúgy igenis egy jó autó, ezt a konkrét példányt éppen ez tette különlegessé, hogy szinte egyáltalán nem használták. Újkora óta ugyanis mindösszesen 13 300 mérföldet hajtottak bele, ami nem egész 21 500 kilométert jelent.
Hirdetés
Ha azt az irreális esetet feltételezzük, hogy az autó minden egyes nap ment, akkor átlagosan mindösszesen 3,2 kilométert tettek volna meg vele 24 óránként, ez a Prius viszont sokkal inkább úgy néz ki, mintha az ideje nagy részében egy szabályzott hőmérsékletű garázsban állt volna. Mindez azért meglepő, mert a Prius konkrétan arra készült, hogy bebizonyítsa: a hibrid hajtás alkalmas arra, hogy egy olcsón fenntartható, környezetbarát, napi feladatok ellátásához szükséges használatra ideális legyen. Eredeti céljával szemben ez az autó 18 év után is úgy néz ki, mintha most gurult volna le a gyártósorról, és ez nem túlzás. A képek alapján vannak olyan tesztautók, amik ennél rosszabb állapotban kerülnek hozzánk, pedig azok legfeljebb pár hónapos gépek - és ez nem elsősorban a gyártókon, hanem a használókon múlik. A beltér szövetülései, műanyagelemei és kezelőszervei is kiállták az idő próbáját, minden olyan, amilyennek legyártották. Szerencsére egy jól felszerelt, szép színű példány, így még jól is mutat a képeken, pár év múlva akár gyűjtői autó is lehet belőle, ha lesz, aki veterán Priusokból tervez flottát tartani otthon.
Hirdetés
A 14 colos alufelniken pihenő autóban egy 1,5 literes benzinmotor szunnyad, amelynek a villanyos segítséggel 114 lóereje éppen hogy be lett járatva az évek során. Az akkucsomag az eladó állítása szerint új benne, így azzal sem lehet probléma. Amikor a cikket elkezdtem írni, akkor az Ohióban hirdetett Prius online aukciója pár óra híján még nem járt le, de már ekkor is több mint 10 licitáló volt rá és 4500 dollárnál tartottak, ami egy ilyen állapotú autóért semmiképpen sem sok, átszámolva 1,34 millió forint. Később visszanéztem az oldalra, és kiderült: az utolsó percekben előkerült valahonnan még 20 licitáló, és felrúgták a Prius árát 8369 dollárra, ami már a 2,5 millió forintos kategória. Te adnál érte ennyit, amikor ennyiért már a legszebb második generációs és a viharvertebb hármas Priusok is megkaphatók?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?