Venue néven újabb SUV érkezik a Hyundai-tól

A Hyundai legkisebb önálló SUV-ja lesz a Venue

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fiatalokat célozza a Hyundai az apró Venue szabadidőautóval, melyről a New Yorki-i Autószalonon hullott le a lepel.

Amióta a SUV láz tombol, a gyártók sorra jelennek meg az egyre kisebb modellekkel, melyek fogadtatása igen kedvező, hiszen nincs szükség hatalmas/drága/sokat fogyasztó városi terepjáróra ahhoz, hogy hódoljunk a divatnak. Ezt a hullámot lovagolja meg az új Venue is, mely a Hyundai Kona alá érkezik, annál 13 centivel rövidebb hosszúsággal és 8 centivel kisebb tengelytávval. A Venue kisautós méretekkel rendelkezik, a teljes hosszúsága 403 centi (összehasonlításul a VW Polo hossza 405 cm), ami előnyére válhat a városi forgatagban. Nem csak az utastér lesz kisebb a Konáénál, de a poggyásztér is összement (76 liter a veszteség), így a körülbelül 285 liternyi térrel gazdálkodhatunk.
Hirdetés
A gyártó a motorról még nem sokat árult el, de az biztos, hogy 1,6 literes erőforrás kerül az orrba, ami 6 sebességes kézi váltóval vagy CVT-vel lesz társítható. Összkerekes verzió a mai trendeknek megfelelően nem készül belőle, a nehezebb útviszonyok leküzdésében különböző beállítások segítenek, többek között lesz havas útra való is. A felszereltség a legkisebb Hyundai SUV-ban sem lesz fapados, elérhető lesz központi kijelző 8 colos méretben és színes műszerfali egérmozi is, utóbbi 3,5 colos méretben. A tolatókameráról sem kell lemondani, de napfénytető és kétszínű fényezés (a tető lehet más színű) is elérhető lesz, illetve a manapság szokásos biztonsági extrák is beikszelhetőek lesznek: holttérfigyelő, hátsó keresztirányú forgalom figyelő és frontális ütközést elkerülő asszisztens is segítheti a sofőr munkáját. A Venue amerikai értékesítése még az idén elkezdődik, de az európai forgalmazásról egyelőre nincsenek hírek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?