Vérpezsdítő kinézetű Honda Civic érkezik, vérszegény motorral

Type R szerű kinézetet ad, egyliteres, háromhengeres motorral a Civic Sport Line

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Type R modellre emlékeztető sportváltozat jelenik meg a Civic palettáján.

Jövőre apró ráncfelvarrást kap a Honda Civic, ám emellett még egy új modellváltozat is megjelenik, amelyet a sportosságra áhítozóknak szánnak. Legalábbis külsőre. A karosszériát ugyanis tényleg dögösre faragták. Fekete „szoknyák” díszítik az orrán és az oldalán, míg hátul látványos diffúzor és a Type R szárnyánál kicsit szerényebb légterelő öltözteti a Sport line modellt. Az összkép azonban nem lenne teljes a fekete, 17 colos könnyűfém felnik, illetve a modellhez járó új fényezés, az obszidián kék nélkül.
Az utastérben a vörös cérna utal a sportosságra, ezzel varrták a bőrüléseket, a bőrkormányt és a bőr váltógombot, ahogy az ajtóburkolatokat is. Továbbá a fém pedálokról sem feledkeztek meg, ugyanakkor a motortérbe kukkantva már nem annyira vérpezsdítő a látvány. A modellhez ugyanis kizárólag az egyliteres, háromhengeres, turbós benzinmotor társítható, amely a 124 lóerejével és a 200 Nm forgatónyomatékával már messze nem a Type R-t idézi. A leendő tulajdonosok viszont választhatnak a hatfokozatú manuális vagy a fokozatnélküli automata váltók között.
Hirdetés
A legmagasabb felszereltségű Civicek ellátmányát kapják a Sport Line modellek is, ami a Honda Sensing névre keresztelt biztonsági csomagot is tartalmazza, többek között vészfék rendszerrel, adaptív tempomattal, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, sávtartóval és táblafelismerővel is segítive a sofőr dolgát. Nagy-Britanniában már januárban elkezdődik a forgalmazása 25 510 fontos alapárral, ami körülbelül tízmillió forintnak felel meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?