Vérpezsdítő lehet az új Volkswagen Jetta

Gyökeresen új autóként térhet vissza a VW Jetta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Utoljára a VI-os Golfból készült Volkswagen Jetta, hamarosan érkezik azonban az MQB-platformos, azaz VII-es Golf alapú. Egy kicsinyített Arteon lehet.


Jó eséllyel pályázhatnak az eddigi Jetták a legunalmasabb Volkswagen címre, a 2018 januárban, az észak-amerikai, azaz Detroiti Autószalonon bemutatkozni ígérkező, az amerikai elnevezéstan szerint már 2019-es modellévű azonban minden eddiginél vérpezsdítőbbnek ígérkezik. A VII-es Golffal, illetve az Audi A3-mal is közös MQB platformon egy Arteon szerű lejtőshátú szedánt várhatunk, ha ahhoz hasonlóan, illetve a szintén MQB-platformos Skoda Octaviához hasonlóan ötajtós is lesz, akkor nem csak formás, hanem praktikus is lehet. Árával és igényességével persze nyilván az Octavia fölé kíván majd nőni.
Hirdetés

Motorterébe egyelőre 1,4-es TSI (150 LE) motort ígérnek, de az európai piacon nyilván dízelt is kapna (1,6 és 2,0 literes egyaránt esélyes. Míg a jelenlegi, Európában már nem kínált Jetta fő piacai miatt amerikai, mexikói gyártású, az MQB platformos - Octavia és A3 Limousine rokonsága miatt - akár cseh, de talán még győri gyártású is lehetne, ám ez persze csak szerény esélyű spekuláció. Sanszosabb a mexikói gyártás, hiszen az európai áthelyezésről még hír sincs, az új Jetta pedig jövő januárban debütál is Detroitban, később jó eséllyel az európai autószalonok egyikén, akár már a tavaszi genfin is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?