Versenyautó épül az új Toyota Corollából

Gyári támogatással épül az új Corolla versenygép

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Húsz év kihagyás után tér vissza gyári szereplőként a Toyota a Brit Túraautó Bajnokságba.


Aki mélyebben is követi a nagyvilág túraautós sorozatait, valószínűleg tisztában van vele, hogy a nézők számára az egyik legélvezetesebb a BTCC, tehát a Brit Túraautó Bajnokság. Aki pedig még nem követi, érdemes néha egy pillantást vetnie a versenyeikre, mert őrült futamokat produkálnak. Nos, a Toyota itt utoljára 1995-ben vett részt gyári csapatként, ám most visszatérnek, igaz a Speedworks csapat hátvédjeként. Az új alakulat neve Speedworks Motorsport Team Toyota GB-re változik, versenyzőjük továbbra is Tom Ingram marad, az autójuk viszont az új Corollából készül.
Persze Toyoták az utóbbi években is indultak a sorozatban. Christian Dick csapata 2011-ben csatlakozott a BTCC mezőnyéhez és az Avensis napjainkban kifutó utolsó generációjából építették meg a szabályoknak megfelelő gépet. Az NGTC regulák bizony nagyon szigorúak annak érdekében, hogy senki ne tehessen szert óriási fölényre. A BTCC versenyautókban kétliteres, turbófeltöltéses motorok dolgoznak 350 lóerős teljesítménnyel. A nevezők építhetnek saját erőforrást, de használhatják a TOCA (a sorozat felügyelő szervezetének) saját NGTC-specifikus erőforrását is.
Hirdetés

A Speedworks egyébként az utóbbi két szezonban megnyerte a független csapatok számára kiírt bajnokságot és Ingram is független versenyzőkét. Céljuk természetesen, hogy ugyanezt megismételjék gyári támogatású csapatként is. A következő szezon 2019. április 6-án startol Brands Hatch rövidebb vonalvezetésén.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?