Versenyautó készült a csodaszép Mazda sportkocsiból

Látványnak sem utolsó a Mazda RX tanulmányautója, most versenyautót faragtak belőle

Évek óta piszkálja a közönség fantáziáját azzal a Mazda, hogy visszahozza a 2000-es évek elején befejezett forgótárcás motorját, a Wankelt, ehhez egy gyönyörű sportkocsit is rajzoltak, melyből most versenyautó is készült.

A Mazda hivatalosan is beszáll a virtuális világ autóversenyeibe, május 25-től a Gran Tourismo Sportban is megtalálják a márkát a videójáték szerelmesei. A Mazda egyből egy teljesen új és egyedi tanulmányautóval készült a játékhoz, mely a 2015-ben bemutatott csodás formavilágú RX-Vision tanulmányautóra épült. A külső persze csak egy dolog, de az izgalmas kupé mögött egy sokkal fontosabb koncepció bújik meg, miszerint a Mazda még álmodik a forgótárcsás motorról, miután az RX-Vision hosszú gépteteje alá is Wankel motort képzelnek el. Természetesen a versenyautóban is ez dolgozik a virtuális versenypályán, méghozzá 562 lóerőt álmodtak ki belőle.
Hirdetés
Az RX-Vision GT3 súlyelosztása 48-52% az első és a hátsó tengely között, súlya pedig csupán 1250 kilogramm lenne. A külsőt persze alaposan módosították a versenysportban megszokott aerodinamikai elemekkel. Szélesítettek a sárvédőkön, első és hátsó légterelőt kapott, valamint kivágott motorháztetőt és új versenyfelniket. Az RX-Vision tanulmányautóból sajnos nem várhatunk szinte semmit a való világban, ugyanakkor ezzel kicsit közelebb kerültek, legalábbis a videójáték rajongói ahhoz, hogy láthassák mozgásban és hallhassák a hangját, ami így is könnyedén megelevenítheti a márka kicsit elveszett szellemiségét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?