Versenyautót a gyereknek, Ferrarit a cicának!

Autókból készült bútorok a szobába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy-egy hasznavehetetlen kasztni is érdekes színt vihet a lakásba, persze a megfelelő átalakítások után. Ha nincs kedvük barkácsolni, akkor sem kell lemondaniuk az autós bútorokról.

Több bútorkatalógusban, internetes oldalon láthatunk versenyautót formáló gyermekágyat, amelynek sokszor a szülők jobban örülnek és büszkébbek is rá, mint a gyerek. Egy kis átalakítással egyébként a legtöbb gyermekágyból kihozható valahogy az autó forma, például gyakran elég a két szélére egy-egy fából vagy vastag kartonból készült autó sziluett, amelyet aztán akár közösen is kiszínezhetünk - ha pedig megunta a lurkó, könnyen eltávolíthatjuk.

Felnőttek számára azonban ritkán látni ilyen kész ágyakat, ezért ők általában nem választhatnak túl sok alternatíva közül: készítenek vagy készíttetnek. Ismerünk olyan lakatost, aki több ilyen bútort gyártott már megrendelésre; Chevrolet Impalából ágyat, egy rozoga Cadillac hátuljából fotelt, vezetőülésből széket, egy rossz bőrben lévő V8-as blokkból pedig üveggel fedett asztalt varázsolt, ezzel egyben a hulladék-újrahasznosítás igen sajátos és mutatós formáját választva.
Néhány cég műanyagból vagy vékony lemezből készült bútorokat is kínál, azonban ezek a tapasztalatok szerint sajnos elég gyenge minőségűek, ezért valaki ilyet rendel, rögtön kérjen hozzá pótalkatrészeket is. Könnyen előfordul ugyanis, hogy a kanapénak letörik a lámpája... Ha már utángyártott, legalább legyen fémből! S mivel egyébként is hiányzik az a bizonyos plusz az ilyen futószalagon készült bútorokból, érdemes nem sokkal drágábban inkább egyedi használati tárgyakat választani: ágyakat, székeket és a kanapékat, bárpultot, dohányzó- író-vagy billiárdasztalokat... amelyek előző életükben ténylegesen az utakat rótták!

Persze a család legapróbb tagjaira is gondoltak a tervezők, a kutyáknak és macskáknak készült plüss pihenők megalkotásával, így Micike is menekülhet álmai országútján szomszéd kutya elöl egy olasz sportkocsival vagy egy Cadillac-kel a legendás 1959-es évjáratból.

És végül, de nem utolsó sorban, az igazi autós csemege, ahol minden benzinnel fertőzött felnőtt újra gyerek lehet. Stuttgart mellett, a 20 ezer négyzetméteres veteránautó-komplexum részeként működik a V8 Hotel, amely ugyanekkor tíz különleges, tematikus szobával várja a vendégeket. Itt választhatnak a lakosztályok közt, hogy egy mercedeses autómosóban, egy autós moziban, egy Cadillac karosszériájában vagy mondjuk Herbie benzinkutas világában szeretnék álomra hajtani fejüket - éjszakánként nagyjából ötvenezer forintért. Hihetetlen fantáziával állították össze az installációkat, hazánkban - tudomásunk szerint - egyelőre csak a szaporodó autós dinerekben és klubhelységekben láthatunk hasonló berendezést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?