Versenyautót is vehetsz a Hyundai-tól

Komplett raligépet dob piacra a Hyundai: az i20 R5 kulcsrakész

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Váratlan dobással rukkolt elő a Hyundai, az i20 WRC raliautó sikerein felbuzdulva piacra dobta a kulcsrakész raliautót. Na, nem WRC, hanem R5 kategóriára felkészítve.

Tudni lehet egy ideje, hogy a Hyundai igazi sportos kocsikkal készül, nagy és erős motorokkal, saját sportos márkára építkezve. Ami a BMW-nél az M vagy a Mercinél az AMG, az lesz a Hyundai esetén az N, de egyelőre még nem tudni, mikor ülhetünk ilyenben. A sportra koncentrálva viszont most piacra dobják az i20-as modellen alapuló, R5-ös ralikategóriának megfelelően felkészített kulcsrakész versenygépet.
Hirdetés
Ez nagy vonalakban azt jelenti, ha megvan rá a pénzed, rendelhetsz egyet a Hyundai-tól, persze azért ez nem ilyen egyszerű. Ezekhez a gépekhez komoly szervizpark szükséges, szóval inkább meglévő versenycsapatoknak nyújtanak ezzel elég jó lehetőséget. Az i20 R5 a szabványoknak megfelelően 1600 köbcentis soros négyhengeres turbós motorral készül és mind a négy kerekén kapar. Emellett jár speciális versenyfutómű, komplett bukócső és minden, ami szükséges, a zárt pályán való versenyzéshez, az i20 R5 ugyanis közúton már nem használható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:10
    Permalink

    A raliban – jelenleg még – nagyobb sikereket elérő VW mikor csinál ilyet? Remek kezdeményezés a Hyundaitól. Újabb piros pont nekik – már nem számolom, hányadik:)

Vélemény, hozzászólás?