Versenyen bizonyítja képességeit a 2012-es Év Autója

Monte Carlo ralin indul az Opel Ampera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most hétvégén Dél-Franciaországban versengenek egymással az alternatív hajtású járművek, a számukra 13. alkalommal kiírt Monte Carlo Rally-n.


Március 22. és 25. között rendezik idén a Monte Carlo rali alternatív hajtású autóknak kiírt változatát, amit tavaly és tavalyelőtt a Tesla Roadster nyert meg: idén 150 autót várnak az eseményre. A részvétel feltétele, hogy a nevezett autó CO2-kibocsátása alacsonyabb legyen 115 g/km-nél, az idei futamon hat darab Opel Ampera is indul, a GM olyan pilótákat kért fel irányításukra, akik korábban már letették névjegyüket a hercegséghez köthető eseményeken. Bernard Darmiche 1978-ban Lancia Stratosszal nyert Montét, Joseph Lambert és Olivier Sussot a tavalyi Historic Rally-n végeztek az élen, utóbbi két úriember nagy tapasztalattal rendelkezik az átlagtartó versenyek világában.
Hirdetés
Az átlagtartó-fogyasztási versenyt három szakaszban bonyolítják le. A versenyzők három városból, Svájcban Luganóból, Franciaországban Annecy-le-Vieux-ből és Clermont Ferrandból indulhatnak, majd Digne-les-Bains-ben találkoznak: itt megtartanak pár rövidebb futamot, majd mezőnnyé alakulva, átlagtartó verseny keretében indulnak tovább Monaco irányába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?