Veterán Porschéval készülnek világrekordra az Antarktiszon

A Valkyrie Racing hölgy pilótája a rabszolgakereskedelem ellen küzd a rekordkísérlet adományaiból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hölgy ralipilóta szeretne sebességi rekordot felállítani a leghidegebb kontinensen egy Porsche 356-tal, az esemény bevételeit pedig jótékony célra fordítja.

Egy sikeres hölgy ralipilóta, aki vagyonát jótékony célra fordítja; sebességi rekordkísérlet az Antarktiszon; egy
Hirdetés
terepversenyekre felkészített Porsche 356. Mindezek külön-külön is figyelemfelkeltőek lennének, ám a Valkyrie Racing és a Valkyrie Gives nevű szervezetek alapítója, az amerikai filantróp Renee Brinkerhoff a fentiek közül mindent beveti egyszerre, hogy adományokat gyűjthessen. A bevételekkel a rabszolgának vagy gyermekmunkásnak eladott emberek társadalomba való visszailleszkedését támogatja, illetve ennek az illegális tevékenységnek a megelőzését is szeretné elősegíteni.
Hirdetés
Renee nem bízta a véletlenre, hogy kitűnjön a motorsport világában. Csapata már önmagában egyedi, hiszen kevés hölgy pilóta fordul meg a rali világában, főleg a hosszútávú versenyeken. Az akadályokat azonban sikerrel vette, 2013 óta már olyan futamokon szerepelt, mint a La Carrera Panamericana, a Peking-Párizs vagy az East African Safari Classic Rally. Fel is figyelt rájuk a média, Renee pedig nem habozott, hogy hírnevét jótékony célra fordítsa, eddig már több mint 200 ezer dollárt gyűjtött össze a rabszolgakereskedelem felszámolása érdekében szerte a világon. Amikor nem a versenyekre készül, vagy nem férjével és gyerekeivel tölti az időt, meglátogatja az adományozott településeket és szervezeteket, hogy megbizonyosodhasson róla, a segítség eljut azokhoz, akiknek szükségük van rá - többek között Kínában, Peruban, Mongóliában és Kenyában. Renee eddig már mindegyik kontinensen versenyzett, csupán az Antarktisz hiányzik az eredményei közül. Ez lesz az utolsó állomása világkörüli versenyzésének, jelképesen 356 mérföldes távot tűzött ki célul maga elé a teljesítménytúrára, az extrém terepen pedig két szakember fogja segíteni, akik közül az egyik már állított fel világrekordot sarki expedíciói során. Egy Porsche 356-tal ralizni minden kontinensen már önmagában világelső, ám ha már délen járnak, szeretnék a kontinens sebességi rekordját is megdönteni. Erre november végén kerül sor, hiszen ott olyankor kezdődik a nyár és a viszonylag kellemesebb időjárás, de természetesen így is nagy megpróbáltatásokra számítanak. Renee egy felújított és átalakított Porsche 356 volánja mögül veszi az akadályokat versenyzői és adakozói karrierjének eleje óta, most is a német márka első sorozatgyártású autója fogja elkísérni. Jelenleg az Egyesült Királyságban készülnek, ősz végére Chilébe utaznak, ahonnan repülőgép viszi át a csapatot és a járművet az Antarktiszra. Adományozásra a www.valkyrieracing.com weboldalon van lehetőség, de már a #Donate356 kifejezés megosztása is segítséget jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?