Vettel 3 milliárdot keres, Loebnek 4-et ajánlottak

A rali világbajnok többet ér, mint a Formula–1-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2014-ig évi 3 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a Red Bull Sebastian Vettelnek, míg a Volkswagen 4 milliárdot ajánlott Sébastien Loebnek.

Az idei év végén mind a két aktuális világbajnok szerződése lejár. A Red Bull azonban nem akarta, hogy esetleg a Ferrari elcsábítsa versenyzőjét, így már a szezon előtt újabb három évre, 2014-ig leszerződtette Sebastian Vettelt.
A hírek szerint a német világbajnok éves alapfizetését 5 millió angol fontról 10 millióra növelték, ami nagyjából 3,15 milliárd forintnak felel meg. Ez nagyjából a harmada annak, amit a gazdasági válság előtt a top F1-es versenyzők kerestek.
De mielőtt még valaki elkezdené sajnálni Vettelt, hogy nem jut márványra a medencéje szélére, gyorsan tegyük hozzá, hogy alapfizuját még bőségesen kiegészítheti az eredmények után járó bónuszokkal.
Míg a Formula–1-ben csökkennek a fizetések a rali vb-n a Volkswagen minden idők legnagyobb juttatását ajánlotta fel a hétszeres világbajnok Sébastien Loebnek. A német gyártó 2012-ben akar beszállni a rali vb-re, a legnagyobb, évi 100 millió eurós költségvetéssel. Ebből kész lenne 15 milliót fizetni a legjobb versenyzőnek, Loebnek, ha csatlakozna hozzájuk.

Ez nagyjából 4,095 milliárd forintnak felel meg, ami valószínűleg többszöröse Loeb jelenlegi fizetésének. A francia versenyző azonban egyelőre cáfolta, hogy a Volkswagennel tárgyalna, és valószínűleg a csillagászati összeg ellenére sem hagyja el a Citroënt, amellyel gyakorlatilag világbajnoki pályafutása kezdete óta versenyez.
Mindenesetre először fordult elő, hogy az aktuális rali világbajnoknak nagyobb fizetést ajánlottak, mint a Formula–1-es címvédőnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?