Vettel nem kémkedett – csak egy kicsit

Vettel ügynök a Red Bull titkosszolgálattól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Red Bull cáfolta, hogy Vettel kémkedés céljából tanulmányozta hosszasan a Ferrari kormányát. Csak érdeklődött.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner cáfolta, hogy a versenyzője, Sebastian Vettel utasítást kapott volna, hogy nézzen körül a Ferrari és a McLaren kormánya mögött. A világbajnok az Európai Nagydíj időmérője után kukkantott bele meglehetősen szemérmetlenül a konkurens csapat autójába.
Ha valakinek a barátnőjét vette volna így szemügyre, biztosan nem ússza meg egy pofon nélkül, de a Forma–1-ben ami nem tilos, az szabad.
Szerintem csak azt akarta megmutatni, hogy van még értékes hely az overállján.” – viccelődöt Horner, miután a kamera hosszasan mutatta Vettel hátsóját, miközben a pilóta előrehajolva vizsgálódott.
A versenyzők mindig kíváncsiak, hogy másoknak mi van a kormánykerekükön. Ez tipikusan Sebastian volt. Mindig új dolgokat akar felfedezni és megérteni. Egy alkalmat, hogy megnézhesse Fernando (Alonso) kormánykerekét, nem lehet kihagyni.
Szóval a kis kópé nem kémkedett, csak körülnézett, és biztosan nem mondta el a mérnökének, hogy mit látott.
A Red Bullnál nem Vettel az egyetlen, aki szeret körülnézni más autókon. A csapat sztármérnöke, Adrian Newey szintén szemlélődő hírében áll, és főleg a rajtrács adta lehetőséget használja ki.
A nagy titkok általában nem látszanak, de érdekes látni, hogy egyes dolgot mások hogyan oldanak meg.” – vallotta be Newey, aki nem csinál titkot belőle, hogy mindig nyitott szemmel jár.
Persze nem Vettel és a Red Bull-mérnök az elsők, akik a konkurenciát figyelik. A csapatoknál bevett szokás, hogy a legnagyobb ellenfelük boksza elé állítanak egy embert, aki az egész versenyhétvége alatt jegyzeteli, hogy mi folyik a csapatnál.
De az is közismert dolog, hogy a csapattagok mozdulataiból, reakcióiból próbálnak arra következtetni, ki mikorra tervezi a bokszkiállást. A legfurfangosabbak azonban azt is tudják, hogy az ellenfelek ismerik a szokásaikat és olykor szándékosan vezetik meg őket, ahogyan a Red Bull tette pár versennyel ezelőtt a Ferrarival.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?