Vettel túl fiatal, nem ihatott a győzelmi pezsgőből

Sebastian Vettelt figyelmeztették: ne igyon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Török Nagydíj előtt figyelmeztették Sebastian Vettelt: az országban érvényben lévő szabály szerint 24 év alatt tilos az alkohol fogyasztása, ezért a győzelmi pezsgőből se igyon!

A Török Nagydíj vasárnap délelőttjén tartott szokásos versenyzői eligazításán külön felhívták Sebastian Vettel figyelmét, hogy ha netán megnyerné a versenyt, akkor a győzelmi pezsgőt csak locsolja szét, de ne igyon belőle, mert ezzel szabálysértést követ el.
A szigorú török szabályok szerint 24 év alattiak nem fogyaszthatna alkoholt, főleg nem nyilvános helyen.
Vettelen kívül még három Formula–1-es versenyző, a 23 éves Sébastien Buemi és az egyaránt 21-21 éves Jaime Alguersuari és Sergio Perez is érintve volt az alkoholtilalom miatt, bár az a veszély nem fenyegette őket, hogy a Toro Rossóval vagy a Sauberrel dobogóra állhatnak.
A Törökországban érvényes szabályok értelmében, a versenyzők alkohol fogyasztásának korlátozása mellett néhány szponzori lógót is ideiglenesen el kellett távolítani az autókról, mint például a Sauberek tequila támogatójáét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?