Videó: a mobilozásra mentek a rendőrök, másra kellett volna!

Íme a ROADPOL razzia meglepő eredményei: mutatjuk, mi a telefonozásnál is gyakoribb probléma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendőrdrónnal is támadtak a múlt heti fokozott ellenőrzésen. A légi felvételeken is jól látszik, hogy nem a mobilozás volt a leggyakoribb kihágás, ezt a számok is alátámasztják. Mutatjuk, mivel szembesültek a rendőrök az utakon.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy egy teljes hétig tartó, fokozott ellenőrzésre készülnek a rendőrök. Az idő viszont repül, így már vége is van a razziának. Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni mobilozásra figyeltek az egyenruhások a 2022. szeptember 16. és 2022. szeptember 22. közötti időszakra meghirdetett Focus on the road - Figyelem az útra - elnevezésű fokozott ellenőrzésen, ám a legtöbb büntetést közel sem e szabálytalanság miatt kellett kiosztaniuk. Az akció ideje alatt országszerte a rendőrök 524 ellenőrzési ponton, 544 csoporttal, összesen 15737 járművezetőt ellenőriztek.
Hirdetés
Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 521 esetben, további 28 alkalommal más kommunikációs eszköz használata, vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások. Ez önmagában egészen jó arány lenne, ám mindemellett ott van az a szomorú tény is, hogy

a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 2132 emberrel szemben kellett intézkedniük.

Jól látszik a helyzet súlyossága a Tolna megyéből érkezett drónfelvételen is. Az említett égi kamerával 69 olyan közlekedőt szúrtak ki, aki nem használta a biztonsági övét, emellett csak 9 olyan sofőrt találtak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak. Számos olyan szabályszegőt is lencsevégre kaptak, aki a záróvonal ellenére előzött, vagy éppen a tilos jelzésen haladt át, de akadtak olyanok is, akik a stop tábla jelzése ellenére nem álltak meg. Alább látható, hogy mennyire tisztán és egyértelműen látja a rendőrdrón az ilyen kihágásokat, így azoknak is megéri szabályosan közlekedni, akik amúgy - magukat és másokat veszélyeztetve - fittyet hánynának az előírásokra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?