Videó: egy Teslán tesztelik a gumit, amit nem kell felfújni

Éles bevetésen látható a Goodyear új, "légmentes" gumiabroncsa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a kereskedelmi forgalmazást csak 2030-tól tervezik, a világ első, csak fenntartható anyagokból készült, gondozásmentes abroncsa már éles teszteken mutatja meg a tudását. Ebben a videóban épp egy Teslán láthatjuk bójákat kerülgetni a szettet.

A Goodyear legújabb videójában csodát láthatunk: egy Tesla Model 3 a légmentes gumi prototípusaival szerelve rója a tesztköröket. A cél, hogy a sebességet folyamatosan emelve 160 km/h feletti teszteket is végezzenek az abroncsokkal. Biztatóak az eredmények: a 88 km/h sebességgel végrehajtott tesztek sikerrel zárultak a cég Akroni tesztpályáján. Bár a felvételről nehéz megállapítani, de mintha a hirtelen irányváltoztatásoknál a megszokotthoz képest valamelyest másként mozogna az autó a nem csak légnyomás, de oldalfal nélküli gumikon, ettől eltekintve teljesen biztonságosnak és kényelmesnek tűnik a megoldás.
Hirdetés
Az új abroncsokról nem csak a Goodyear tesztelői, de a külsős sofőrök is pozitívan nyilatkoztak az országúti sebességet közelítő próbák után. A bonyolult technológiának a Goodyear állítása szerint rengeteg haszna lesz: a légmentes gumik tovább tartanak majd, miközben biztonságosabbak, kényelmesebbek és jóval környezetbarátabbak lesznek a jelenleg kapható társaiknál. Kérdés még, hogy az abroncsok nagyobb sebességnél milyen teljesítményt nyújtanak, mennyire strapabíróak, milyen zajszintet produkálnak, és mennyire takarékos velük az autó. Michael Rachita, a Goodyear légmentes gumikért felelős termékmenedzsere elmondta: "Izgatottan várjuk az autópályatempó teszteredményeit, annyit már tudunk, hogy a gumik el tudják érni ezeket a sebességeket, de hosszútávú eredményeink még nincsenek. A jelenlegi tesztek hatalmas mérföldkőnek számítanak az ilyen abroncsok kereskedelmi forgalmazása felé vezető úton."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?