Videó: így esett el a motoros az M3 bevezetőn

Ketten hibáztak, szerencsére egész jól megúszták az ütközést

Vigyázzunk egymásra, csak ennyit tudunk hozzáfűzni a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái által rögzített legújabb videójához. Most épp az M3 bevezetőn történt baleset, egy motoros és egy autós ütközött, sajnos egyikőjük sem volt elég körültekintő.

Jól mutatja az eset és az arról készült videó is, hogy miért kell a jó időben fokozottan figyelni a motorosokra, ahogy arra is felhívja a figyelmet, hogy miért kell kettő és négy keréken egyaránt szabályosan és körültekintően közlekedni. A felvételeken az M3-as Budapestre bevezető szakaszát láthatjuk, ahol a hétköznaponként megszokott, csigatempóban haladó kocsisorok között próbált időt nyerni egy motoros még múlt héten. Csakhogy eközben a belső sávból egy autós épp sávot váltani készült, közben pedig nem vette észre a kocsisorok közt átférkőző kétkerekűt. Az autó így kikanyarodott elé és a többi jármű közt kilökte a leállósávba a motorost, aki szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta.
Hirdetés
A hasonló esetek elkerülése érdekében kéri a közútkezelő is, hogy a motorosok csak az álló kocsisorok esetében haladjanak az autók közt, mellett, körül, s a többi, lényegében úgy járjanak el, ahogy azt a KRESZ is engedi. Mi ezen felül azt is javasoljuk, hogy a motorosok ekkor is kiemelt figyelemmel, óvatosan, megfelelő sebességgel cikázzanak, és mindenek előtt

győződjenek meg róla, hogy az autósok észre is vették őket.

Ebben az időszakban négy keréken is jobban kell figyelni egy-egy sávváltásra: hiába mi vagyunk a nagyobbak, ezzel a biztonsági előnnyel nagyobb felelősség is jár. Használjuk hát a visszapillantó tükröket, figyeljük a holtteret és mindig készüljünk arra, hogy egy motoros is elhaladhat mellettünk. Ha ez elmarad, könnyen hasonló helyzetbe keveredhetünk, mint amit az alábbi videón láthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?