Videó: így készül a villanyautó!

Az első csavartól az utolsóig végignézhetjük, hogy áll össze a Fisker új modellje

A Fisker Ocean gyártósorán készült ez a remek timelapse videó, ami az összeszerelési folyamat legelejétől egészen a legvégéig elkíséri a készülő autót: a szemünk előtt áll össze az autógyártás csúcstechnológiája.

Hasonló az élmény, mint amikor annak idején tátott szájjal néztük a Discovery Channel-en a "Hogyan Készült" ikonikus adásait, ám ma már elég az internet legnagyobb videómegosztóját elővenni ehhez a drága TV előfizetések több száz csatornájának böngészése helyett. Mindez az autóiparra is igaz, a legtöbb gyártó ugyanis valamilyen formában készít hasonló videókat, amelyek ingyenesen elérhetők a világhálón. Most épp a Fisker tette közzé legújabb modellje, az Ocean összeszerelését végigkísérő timelapse videóját.
Hirdetés
Az érdekes, változatos szögekből felvett képsorokon az előre meghajlított és kivágott lemezek összehegesztésétől egészen a kész autóig megfigyelhetjük a folyamatokat, köztük a fényezést, a beltér összeállását és a 100 kilowattórás akkucsomag, valamint az együtt 557 lóerős villanymotorok összeházasítását a karosszériával. Ugyan itt az említett hajtáslánc-csomag felépülését nem kísérte végig a kamera, ezt egy másik gyártónál mi magunk tettük meg, nagyon hasonló a folyamat a Fiskernél is ahhoz, amit mi a Skoda csehországi gyárában láthattunk. Ha kíváncsi vagy erre a folyamatra is, akkor ide kattintva nézheted meg az erről készült képeket és videókat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?