Videó: így szaggatta darabokra az MKIF járművét egy autós!

Kis figyelmességgel könnyedén elkerülhető lett volna a baleset

Szinte alig maradt valami az ütközéselnyelőből, amely az autópályán dolgozó munkásokat védi, miután nagy sebességgel belerohant egy személyautó. Íme két újabb baleset, amely kicsit nagyobb odafigyeléssel könnyedén elkerülhető lett volna!

Vitán felül áll, az autópályán dolgozó munkások állandó veszélyben végzik feladatukat. Néhány éve az útkezelő speciális ütközéselnyelőket vásárolt, amelyek az MKIF kollégáit hivatottak védeni a figyelmetlen sofőröktől. Az közzétett felvételek alapján június első hetében kétszer is jó szolgálatot tettek. A videó első részletében az ütközéselnyelőt "vontató" jármű a belső sávban állt - természetesen a borostyánsárga égőket működtetve - majd a semmiből megérkezik egy Mercedes, és szilánkosra töri a berendezést. Az MKIF nem közölte, hogy történt e személyi sérülés, de a felvételeken egy mentőhelikopter is látható, így vélhetően nem úszta meg mindenki sértetlenül. Nagyon hasonlóan járt egy Audi SUV sofőrje is, de ő a Mercedesszel ellentétben csupán a jobb hátsó részt kapta el, viszont így is súlyos károkat okozott a figyelmetlenségével.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2024.06.10. at 15:34
  Permalink

  Azért azt tegyük hozzá, hogy – bár a kellő figyelmet nem pótolja de – a kedves mkif is segíthetne saját magán és másokon. Kezdjük a legtriviálisabbal. A munkavégzést lehetne éjszaka / csekély forgalmú időszakban végezni, ahogy teszik azt rengeteg országban.
  Értem én, hogy nincs pénz a műszakpótlékra, hétvégi munkavégzésre de lehet pár munkatársuk (meg szerencsétlen közlekedő) élete ennyi pluszt megérne.
  Aztán azzal is hatalmasat tudnának segíteni önmagukon és a közlekedőkön, hogy ha a belső sávban vakarásznak valamit álló járművel akkor ne előtte száz méterrel rakjanak ki figyelmeztetést két sávval odébb, mert azt rohadtul nem fogja pont az észrevenni, akinek a legjobban kellene.
  Van egyéni felelősség, figyelemmel kell közlekedni; de amit nem lát, nem láthat a vezető azt nem tudja figyelembe venni. Márpedig egy oldalra tíz-tizenöt méterre, bőven a féktávon belül kirakott jelzés nem az, amire számítani kell, vagy amit észlelni lehet autópálya tempónál.
  Nyomhatnánk a ne bánts virág, nem ebben a dimenzióban élők védekezését; mi szerint biztos a felvételen szereplő helyszín előtt van tíz másik jelzés kirakva ami nem látszik éppen. De tegye mindenki a szívére a kezét és gondolkodjon el, hogy hányszor futott bele a reggeli / délutáni csúcsforgalomban – nyilván rohadtul sürgős, máskor nem végezhető – kaszálást, seprést, vakarást végző munkagépbe és munkásokba; hányszor bukkantak fel ugyanezen elemek egy kanyar után a semmiből; hányszor cseszték szintén ők tele bójákkal a sáv szélét (hogy utána lehessen sírni a szemét autósok meg kamionosok miatt akiknek a kilométereken át tartó szlalomban nem adta ki az 1001. k…a útban lévő bója) vagy hányszor rohant be eléjük a semmiből egy lapátos alak, aki két marék zúzottkövet taposott az aszfaltba kátyúzás címszó alatt.
  Előbb a kedves mkif és a többi útvakaró legyen szíves mindent megtenni a közlekedők biztonsága, tájékoztatása érdekében. Utána lehet siránkozni.

Vélemény, hozzászólás?