Videó: így született a Ford GT

A döntés - Ford GT dokumentumfilm, I. rész

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új dokumentumfilm-sorozatot indít a Ford, amiben az új Ford GT Le Mans programját szeretnék felvezetni. Íme az első rész.


"A döntés" címet kapta a dokumentumfilm-sorozatot első része, ami nem csoda, hiszen arról az időszakról mesélnek a Ford fejesei, amikor a Ford GT 40 építése mellett döntöttek. A kisfilm, az 1966 júniusi eseményeket dolgozza fel, amikor hármas Le Mans győzelmet aratott a 3 Ford GT 40. A nagyszerű felvételeken jól látszik, mennyire más volt akkoriban egy verseny. Többen szaladgáltak a versenypálya közvetlen közelében vagy éppen rajta, mint mellette.A mai és egykori pilóták a győzelemhez vezető útról is nyilatkoznak. Persze fontos, hogy elkötelezett legyen valaki, de ma már tudjuk, hogy néha fontosabb szerepet kapnak a gazdasági szempontok. Nem mindig elég a lelkesedés és tehetség, bár ezek valóban elengedhetetlenek a győzelemhez. A filmsorozat célja, hogy a jelenlegi Ford GT programot is felvezesse. Remélik, hogy eredményesen szállhatnak versenybe a 24 órás Le Mans-i futamon – pontosan a márka legendás győzelemsorozatának 50. évfordulóján. Azt is megtudjuk, hogy az új GT modell utcai változata a homologizáció megszerzése miatt készült el, de azért nyilván többet jelent minden Ford rajongónak. Meséljen inkább a kisfilm:
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?