Videó: jávorszarvas vs. az év autója!

Bóják között az új Renault Scenic

Újabb villanyautó a "kínpadon", ám ezúttal egy nagy figyelemre igényt tartó modellről van szó. Hiszen a Renault Scenic E-TECH az év autója címet is elnyerte.

Szokás szerint a km77 csapatának videóját hozzuk, akik mindig nagyon részletesen vallatóra fogják az autókat, ugyanakkor az is igaz, hogy szemmel láthatóan sokszor a vezetőn és nem az autón múlik egy-egy bója likvidálása. Nézzük, hogyan szerepelt a Scenic! A szlalomot gyönyörűen teljesítette, a kikerülő manővereknél viszont ugyanaz a helyzet, mint minden más hasonló méretű villanyautónál. A fizikát nem lehet becsapni, a nagy tömeg miatt elkezd lecsúszni az ívről az autó, ezért magával ránt néhány bóját. Persze ez nem jelent olyan nagy bajt, ha amúgy stabil marad és szépen visszatalál a "sávjába". Márpedig a Scenic stabilan fekszi az utat, ha pedig csökkentik a bemeneti sebességet 77 km/óráról kicsit kevesebbre, akkor már a bójákat sem ijesztgeti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.06.29. at 05:48
    Permalink

    Hát ja, ezekben a Renault tesztekben az a csuda, hogy mennyire nem történik semmi kiszámíthatatlan, váratlan vagy meglepő. Az autó pontosan azt csinálja amire intuitíve számítana egy átlag sofőr. Gondolom a Michelin gumik is sokat segítenek, de jó látni egy ilyen tankönybe illő viselkedést a megannyi bicsakló, kacsázó meg kifaroló autó után. Kíváncsi vagyok, hogy ők a Bosch által a járműhöz ajánlott ESP beállításokat használják vagy állítgatnak maguknak házon belül. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy egy már előre belőtt ESP kalibráció köré tervezik a futóművet, súly-elosztást és mindent.

Vélemény, hozzászólás?