Videó: mit NE csinálj, ha véletlenül az autópályán koccannál

Íme az M1-esen történt koccanás, ami utána jött, és ami jöhetett volna

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Épphogy összeértek, de a leállósáv helyett a belső sávban álltak meg és a belső sávban sétálgattak a forgalmas autópályaszakaszon, éjjel. Egy autós így is alig tudta kikerülni a szabálytalan járművet, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj.

Július harmadikán, szombat este az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra. A kisteher ezt követően szabályosan lehúzódott a leállósávra, a teljesen működőképes személyautó viszont ott maradt a belsőben. Miután a belső sávban "leparkoltak", mellettük centikkel haladt el több jármű is, ennek ellenére az autó 3 utasa - a szalagkorláton kívülre húzódás helyett - beszélgetett és dohányzott, a pár pedig még csókolózott is a belső sávban, a 130-cal száguldó autók közt. Mindezt az M1-esen, ahol még éjszaka is jelentős a forgalom. Se láthatósági mellény, se leállósáv, se szalagkorláton kívül várakozás - legalább az elakadásjelző háromszöget kitették.
Hirdetés
A felvételek önmagukért beszélnek, a Magyar Közút pedig arra kéri az autósokat, hogy hasonló szituációban saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzen mindenki minél hamarabb a leállósávra húzódni, főleg, ha az autójuk is mozgásképes marad. A leállósávon is használjunk elakadásjelző háromszöget, kapcsoljuk be a vészvillogót,

a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt és a szalagkorláton túl várakozzanak. Ha pedig segítségre van szükség, a 112-es, ingyenes segélyhívó tárcsázandó.

A hivatalos Instagram oldalukra feltöltött videón azt is bemutatják, mi lett volna, ha pont akkor álldogálnak a jármű mellett, amikor egy autós éppen, hogy csak ki tudta kerülni az autójukat, érdemes megnézni a videót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?