Videón a 14 kerekű, két emelet magas Lada építése!

Ha azt hitted, hogy az oroszok már mindent megcsináltak, akkor nézd meg ezt a Lada átépítést!

Hogy mivel lehet feldobni egy Ladát? 12 normál kerékkel hátul, és két UAZ első tengelyre szerelt traktorkerékkel elöl. Ráadásul itt a "feldobni" kifejezés szó szerint értendő, a végeredmény ugyanis olyan magas, hogy kényelmesen át tudnék sétálni alatta.

Ezt az autót nem csak elsőre nehéz felfogni, sokadjára is több a kérdés, mint a válasz. A legfontosabb mind közül az átlagos olvasóból első ránézésre hangosan feltörő "Miééért?", aki viszont már képzettebb a Garage 54 munkásságából, az bizonyára sejti, hogy ezt a rejtélyt nem kell megfejteni.
Hirdetés
Érdekesség, hogy az autó, ami alá végül a különleges felfüggesztés került, nem az, amivel elkezdik az átépítést. A gyári Lada motor ugyanis gyengének bizonyult a feladathoz, így előtúrták a műhely végéből a Ladát, amiben egy benzinessé alakított Toyota dízelmotor ketyeg. Erre építették rá végül a 14 hátsó és két első kereket, amit utána egy tesztkörre is elvittek. A végeredmény - szokás szerint - zseniális lett a maga sufnituning módján, bár aki ismeri már a csapatot, az szerintem nem is számított másra. Ha kíváncsi vagy rá, miként épült meg ez a szörnyeteg, akkor oroszul, vagy hangalámondásos szinkronnal angolul is megnézheted. Az utóbbit alább találod!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?