Videón a csodásan röfögő BMW 3.0 CSL Hommage tanulmány

A BMW idei szépsége, a 3.0 CSL Hommage

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legismertebb autó-szépségverseny, a Concorso d’Eleganza Villa d’Este közönsége láthatta és hallhatta először a BMW legújabb tanulmányát.


A BMW Hommage koncepcióival a márka saját, nem kicsit gazdag hagyományai előtt tiszteleg. Az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este előtt már megmutatták az idei munkájukat, de a BMW 3.0 CSL Hommage Conceptet mozgásban elsőnek csak a Comói-tó partján láthatták az autórajongók. A lenti videóban bekukkanthatunk a beltérbe is, és ami még jobb, hogy hallhatjuk a hangját is. A hetvenes évek E9 kódú kupéjának 3.0 CSL változata eredetileg egy homologizációs széria volt, amire alapozták a BWM akkori pályaversenyzésre szánt autóit. A Batmobile becenevű, alig 1200 példányban készült CSL rég legenda, így a BMW nem nyúlt mellé, hogy ennek a modellnek a mai átiratát elkészítette.
Hirdetés


Ha a múltidéző színű kocsi a stúdiófotók alapján kissé túl sterilnek hat, akkor mindenképpen nézzék és hallgassák meg a videót! Az elsőosztályú versenyautó pedigré nem lehet kérdés. Az eredeti CSL a "mezei" CS-hez képest jó két mázsával lett kikönnyítve, amit akkoriban alumínium alkatrészek használatával értek el. 2015-ös szellemi utódja viszont már a szénszálas erősítésű, erős és könnyű műanyaggal tud atletikus lenni. Bár hivatalos technikai adatokat nem közölt a BMW, azt elárulták, hogy nem egy meglévő modellt gyúrtak át. A csodálatos motorhang egy tényleg - ahogy a nevében szerepel - 3,0 literes és a hagyományoknak megfelelően soros hathengeres motorból jön. Persze itt már alkalmaznak turbófeltöltést, sőt villanyomótorokkal kiegészítve tulajdonképpen hibrid a hajtáslánc.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?