Videón a halkan járó, jövőre érkező elektromos BMW

Hamarosan részleteivel, most pedig mozgásban is megismerhetjük a BMW i3-ast

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az év végére már piacra ígéri, most pedig videón, de még csak néhány adatával mutatja i3 villanyautóját a BMW.

Az először a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon, még tanulmányként, háromajtós, Coupe karosszériával mutatott elektromos BMW, az i3 immár videón, mozgásban is látható. Ötajtós változatát ez év végére már piacra ígéri a BMW, a Coupe pedig állítólag csak az egyike azon modellvariánsoknak, melyek idővel kiegészítik majd az i3 kínálatát.
A közel 4 méter hosszú, nem több, mint 1250 kilogrammos, lítium-ion akkumulátorait padlójában hordozó i3 4 ülést és 200 literes csomagteret kínál, hajtását 170 lóerős, 250 Newtonméter nyomatékkal bíró, a hátsó kerekeket forgató villanymotor adja, ez 4 másodperces 60 km/órára gyorsulást ad, azaz a villany BMW városi menetdinamikájára aligha lehet majd panasz.
Hirdetés
Hatótávját 160 kilométeresnek ígéri a gyár, azzal a megjegyzéssel, hogy az Eco Pro, illetve Eco Pro+ módokat választva jelentősen növelhető a hatótáv. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a 160 kilométer az utóbbi programban érhető-e el, vagy még azon felül lehet nyújtani az emissziómentes pórázt. Tölteni hagyományos és gyors töltővel is lehet majd az i3-ast, előbbivel 6 óra alatt lehet telíteni, utóbbival fél óra alatt 80 százalékig tölteni az akkupakkot.
A karbonszálas műanyag karosszéria sok üvegfelülettel igen jó átláthatóságot, utasterében európai fákból készített betéteket, ülésein szintén helyi haszonállatok bőréből cserzett kárpitokat, futurisztikus, óráit csakis kijelzőkön megjelenítő, kormányoszlopra helyezett váltósirányváltó kapcsolós műszerpultot ígér. Várjuk, ahogyan árának bejelentését is, ami után már nem biztos, hogy olyan nagyon vágyni fogunk rá, persze meglátjuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 09:12
  Permalink

  Hori

  Ébredj fel !!!

  Ebből a kocsiból semmi nem lesz jővőre !!!

  Kb 2038-ban adják majd ki , kb szerintem…

  Elon is megmondta, csak ugy lehet vill autót “tömegesen” gyártani ha a bevétel/haszon másodlagos…

  Haszonnal eladsni majd 20-40 év múlva ehet őket. (ezt már én mondtam)

 • 2017.10.30. at 09:12
  Permalink

  Végre egy érték (egy elektromos autó) a tengernyi olajzabáló szemétdombról megjelent cikkek között!

  Nagyon nagy a valószínűsége, hogy gyorsan piacra fog kerülni, mert 2013-ban tucatnyi (!) új elektromos autó jelenik meg, kerül gyártásba és a szalonokba! Nem akar lemaradni a BMW-sem, ezért talán éppen az utolsó pillanatban ez év végén elkezdik gyártani. (Ugyanis referenciára is szükség van egy új technológiánál és jobban bíznak a vásárlók egy olyan gyártóban, aki már több éve gyártja és forgalmazza az elektromos modelleket!)

  A szarházi Audit senki sem koppintja, hiszen a napokban fújták le a tisztán elektromosnak készült új A2-es projektjét, mondván, hogy nem hozna elég hasznot. Lemondtak a sorozatgyártásáról. Azt hiszi a hatalmas VW konszern, hogy magasról tojhatnak a jövőre, őket nem érheti meglepetés. Tesztek bizonyították, hogy hatalmas átverés és semmit nem érnek az Audi jelenlegi (elavult) sima hybrid modelljei. Ugyanannyit fogyasztanak és 1.5X drágábbak a normál benzineseknél vagy dízeleknél.

  A BMW legalább mozgolódik. Lehet hogy csak ígéret és marketing fogás, de legalább csinál valamit. Sokkal jobb, mint az a gyártó, aki nem tesz semmit az elektromos autók fejlesztéséért! Ettől a “marketingtől” egyébként még senki nem fog hagyományos BMW-t venni, mindenki az elektromos megjelenésére vár! Ha megjelenik és elfogadható ár/érték arányban lesz, akkor veszik. Ha nem, akkor úgysem kap a BMW egy fillért sem.

Vélemény, hozzászólás?