Videón a P1, plusz további McLaren újdonságok

Új Mclaren modellek érkeznek, videón a McLaren P1

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy szaklap már versenypályán is kipróbálhatta a britek büszkeségét, a P1-est. A plug-in hibrid szupersportautó mellé két kisebb testvér is fog érkezni a kínálatba.


A brit Autocar szerzőjének is időbe tellett, mire a szupersportautó összes beállítását átlátta, egy átlag autókon szocializálódott vezetőnek meg komplett tanfolyam kéne a gép kipróbálása előtt. A videón a bahreini Forma 1-es pályán köröz az autó és teljesen hihető, hogy ezzel új dimenzióba lépett a McLaren. Az autót tesztelő Steve Sutcliffe korábban a Porsche 918-ast is méltatta, de a P1 szofisztikált viselkedését jobbnak ítéli. A kérdés csak az, vajon az etalon LaFerrari-t meg tudja fogni? A P1-ből 375 darab készült, amit már mind el is adtak, és autó voltán túl befektetésnek sem utolsó.
Hirdetés


Hozzánk halandókhoz talán egy kicsit közelebb, de a pénztárcánktól még mindig rémesen távol, konkrétan a Porsche 911 alapváltozatának szintjén is fog autót kínálni a brit manufaktúra. A P13 kódnevű autó a jelenlegi MP4-12C-nél gyenegébb lesz, de valószínűleg abba is a 3,8-as duplaturbós V8-as fog bekerülni, szerényebb teljesítménnyel. Ennél kicsivel később, 2016-ra kihozhatják a P15 kódnevű autójukat is, amit a P1 alá és az MP4-12C fölé pozicionálnak, de erről még azt sem lehet nem tudni, hogy a más modellekben már bevált V8-as mellett lesz-e benne hibrid kiegészítés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?