Videón, amit soha nem lenne szabad csinálni az utakon

Yeti tarolt az M1 felől - így lesz tömegkarambol egy büntetőfékezésből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ehhez tényleg csak gratulálni lehet, a büntetőfékezés előtt jobbról előzés is volt, majd a helyszínelésnél a legfőbb bűnös már nem is látható a felvételeken, így a cserbenhagyás gyanúja is erősen felmerül.

Szombat délután épp a Balaton irányából tartottunk haza, amikor az M1-M7 közös bevezetőjén láttuk, hogy több autó is egymásba rohant. Nagyon nem lepett meg, mert az M7 felől is élénk volt a forgalom, s az amúgy leginkább a nyári hónapokra jellemző "letolás" is jellemző volt az autópályán, a nap hülyéje azonban az M1 felől érkezett a közös bevezetőre. Az előtte, láthatóan a forgalom tempójával, alighanem az ott engedélyezett 100 km/órás tempó környékén haladó Toyota Auris kombit jobbról megelőzte egy előző generációs Peugeot Partner kisáruszállító sofőrje, majd előtte büntetőfékezett, ráadásul állóra lassítva.
Az Auris még meg tudott állni, a mögötte haladó szintén, a szélső sávok közreműködésének köszönhetően a harmadik autó ki tudott térni, a negyedik, egy Skoda Yeti azonban már belecsapódott a már három autónyi sorba. Szerencsére egy kikerülőmanőverrel balra húzódott és a válaszfal, valamint az autók közé tudott préselődni, de a nagy sebességgel érkező autóban a légzsákok így is nyíltak. Három autó jelentősebben sérült, az elöl álló, büntetőfékező furgon alig, ugyanis a Toyota Auris csak egy kicsit lökte meg. A büntetőfékező furgonos ezt követően el is indult, s mivel a helyszínelésről készült felvételen már nem szerepelt, alighanem cserbenhagyással el is hagyta a helyszínt.
Hirdetés
A rendőrség és a mentők szakemberein kívül a Magyar Közút útellenőre is a helyszínre sietett, hogy terelést biztosítson a helyszínelés idejére, jól látható, hogy ez nagyon fontos. A videón az is jól látható, hogy mennyire balesetveszélyes és akár személyi sérüléssel járó esetek is adódhatnak ilyen helyzetekből. A Magyar Közút ezért határozottan kér valamennyi járművezetőt, hogy maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében ne kövessék az ilyen autósok példáját. Természetesen mi is ezt kérjük, s ne tévesszen meg senkit, hogy a sietős furgon el tudta hagyni a helyszínt. Mivel a rendszámok azonosítása az autópályabírságokhoz is működik, alighanem a büntetőfékezés elkövetője is meg fogja kapni büntetését, ahogyan persze a Yeti vezetője is, akinek nem sikerült megállnia. A többieknek pedig marad az összetört autó bosszúsága és azok miatt temérdek időkiesés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?