Videón az autópályatempónál elszabadult rakomány!

A Magyar Közút videója megmutatja, miért kell rendesen rögzíteni a rakományt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

"Repül a, repül az… ajtó" - írja az Instagramon a Magyar Közút. Az M1-es autópályát figyelő kamerájuk ugyanis éppen ezt vette fel: egy utánfutóról szabadult el a nem megfelelően rögzített nyílászáró.

Nem szívesen lettem volna az elszabaduló ajtó mögött haladó autós vagy kamionos helyében szeptember 21-én az M1-es autópályán. A Magyar Közút kamerája vette fel az esetet, egy rosszul rögzített, ajtónak látszó nagy és nehéz rakomány repült le egy utánfutóról. Aki figyelt a fizikaórákon, az tudja, hogy konkrétan közvetlen életveszélybe sodorta a mögötte haladó járművekben utazókat a gondatlanságával a fekete SUV sofőrje. Ha ugyanis az ajtó a rövidebbik élével eltalálja valakinek a szélvédőjét, akkor autópályatempónál akár a hátsó üléssorig is eljuthat, és nem kérdezi meg, hogy hányan ülnek az útjában.
Hirdetés
Szerencsére mindkét sofőr gyorsan reagált, a mögöttük haladók is tudtak időben fékezni és a rakomány is földet ért, mielőtt autóval találkozott volna. Fontos viszont kiemelni, hogy még így, a legkedvezőbb végkimenetellel sem teljesen happy end a történet, hiszen a rakomány biztosan károsodott a kóborlás során, és valószínűleg a Közút kiérkező kollégái sem dicsérettel jutalmazták a rakomány rögzítését. Éppen ezért nem célszerű a gravitációra és a szállítandó tárgyak súlyára bízni, hogy a szállítmány a platón, vagy az utánfutón maradjon. A tanulságos videó egyenesen a Magyar Közút Instagram oldaláról tekinthető meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?