Videón az elejétől a végéig, ahogy ellopnak egy Dodge Hellcatet

Egy Dodge Challenger SRT Hellcat tűnt el egy parkolóból, a biztonsági kamera mindent rögzített

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Chicagoban esett áldozatul a látványosan profi tolvajoknak a népszerű izomautó: a felvételeken jól látszik, hogy a tolvajok előre megszervezték az egészet. Sajnos a tervük sikerrel járt, a rendelkezésre álló információk szerint még mindig keresik őket.

Az eset 2021. augusztus 25-én, hajnali 5 órakor történt, a parkolóba három igen drága autó állt be a célpont mellé. Először egy fehér Jeep Grand Cherokee érkezett, ami közvetlenül az autó mellé állt be, majd egy narancssárga Dodge Challenger és egy Audi Q8 parkolt le a másik oldalra. Eközben a Cherokeeból már ki is szállt két maszkos férfi, akik nagy valószínűséggel egy, a kulcsnélküli nyitáshoz szükséges jelet másoló eszközzel kinyitották, majd el is indították az autót, és pár perccel később már ott sem voltak.
Hirdetés
A videó több külföldi autós oldalon is megjelent, az egyik cikk alatt egy környékbeli kommentelő hasonló eseménysorról számol be, a feltöltött fotó alapján valószínűleg ugyanezek az autók érkeztek az ő háza elé is, szintén egy értékes Stellantis termék miatt. Az a lopás a tulaj utólagos biztonsági rendszerének hála meghiúsult, a fekete Hellcat viszont már valószínűleg sohasem kerül majd elő.

A gyártó is tud a lopási kísérletek gyakoriságáról, így az új modelleket egy extra biztonsági rendszerrel is felszerelik.

A segítségével hiába másolják le a tolvajok a kulcs jelét, egy négyjegyű PIN megadása nélkül ugyanis az autó legfeljebb araszolni képes. Persze, ezt sem túl nehéz kiküszöbölni, de a legtöbb lopásra igaz, hogy az idő a tolvajok egyik legnagyobb ellensége. A biztonsági kamera felvétele alább tekinthető meg, vágatlanul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?