Videón az M4-es leállósávján lángokba borult autó!

Percek alatt égett ki egy autó az M4-es autóút mellett

Nem csak a villanyautók tudnak percek alatt porig égni. A Magyar Közút új videóján jól látszik, hogy az események lefolyása a hagyományos autóknál is hasonló lehet: a füst után lángok jönnek, majd az autó megsemmisül. Szerencsére senki sem sérült meg.

Szeptember 21-én, kedden egy a motorteréből enyhén füstölő Ssangyong Rexton húzódott le az M4-es autóút leállósávjába, épp a Magyar Közút kamerája alá. A felvételen jól látszik, hogy miközben egyre erősödött a füst, az utasok kiszálltak a járműből és értesítették a hatóságokat. A füst pár perc után lángokba csapott át, nem sokkal később pedig hatalmas fekete felhő kíséretében vált az SUV a lángok martalékává, a szalagkorlát egy részével együtt. Személyi sérülés az utasok gyors reakciójának hála nem történt, ennél már csak akkor tudták volna szabályosabban megoldani a helyzetet, ha mind láthatósági mellényt húznak kiszálláskor, és korábban másznak át a szalagkorláton kívülre.
Hirdetés
Fontos az ilyesmit látni, és tudatosítani a tényt, hogy ehhez hasonló vészhelyzet bármikor, bárkivel megeshet: egészen apró meghibásodás is okozhat komoly autótüzet.

A leghatásosabb megoldás erre, ha tartunk az autóban tűzoltó készüléket, és amint megjelenik a füst, áramtalanítunk, majd megkíséreljük az oltást.

Amikor még nem harapódzott el a dolog, akkor akár minimális anyagi kárral megúszható egy ilyen eset, ami lássuk be, jobb biznisz, mint az autó teljes megsemmisülése. Nem titok, hogy a kilométer-milliómos rikítózöld Golfom sem lenne már az utakon, ha akkor egyszer nincs kéznél egy poroltó. Ennek ellenére a tűzoltókat akkor is értesíteni kell, ha megkíséreljük megfékezni a lángokat, egy elszabaduló autótűz ugyanis gyakorlatilag bármire továbbterjedhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.09.24. at 14:05
  Permalink

  Megint egy bmw?

  Egészen elképesztő, hogy az ember megvesz tízen x millióért egy elvileg prémium autót, az meg x éven belül kigyullad magától.

  És van olyan madár, aki mindezek ellenére megveszi, mitöbb, azthiszi mekkora vagány, mert ilyen öngyulladó f. stalicskát hajt. 😁😁😁

   • 2021.09.24. at 14:37
    Permalink

    Akkor ezt benéztem.

    De Sanggyongban nekem az rémlik, hogy elég sok Mercedes alkatrész van… lehet van ott pár bmw alkatrész is.???

    Gyanús, nagyon gyanús.

    Ezt mindenképp kikell vizsgálni.

    A kérdés, amire a választ keressük, így hangzik:

    Miért viselkednek fáklyaként a német technikájú autók?

Vélemény, hozzászólás?