Videón az önvezető SUV gázolása

Nyilvánosságra hozták a videót az önvezető SUV balesetéről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szomorú esetről érkezett hír vasárnap este. Halálos balesetbe keveredett egy önvezető autó. De vajon mi is történt pontosan? Az információkat nem csepegtették valami bőkezűen, ám most egy videón is látható a baleset.


Megtörtént, amit már oly sokan előrevetítettek. Önvezető autó gázolt el egy kerékpárost, aki sajnos nem élte túl a balesetet. Egyelőre még tesztköreiket futják a teljesen önállóan működni képes autók, és ez az eset nem jött jól az elfogadtatásuk szempontjából. Pedig nem kellett hozzá nagy jóstehetség, hogy belássuk, semmilyen ember tervezte rendszer nem lehet tökéletes. Ugyanakkor mégis az emberek érdekeit szolgálják ezek a fejlesztések és szolgálja majd a jövőben az önvezető technológia, kényelmesebbé és biztonságosabbá téve a mindennapokat. Ennek ellenére óriási haragáradat zúdult a balesetbe keveredett Volvo XC 90-re, amelyet az Uber fejlesztésével szereltek fel. Miközben információ csak alig látott napvilágot a baleset okairól.
Hirdetés

A baleset azonban két szereplős volt, és most, hogy megjelent a videófelvétel az esetről, talán mindenki jobban átgondolja a történteket, aki a hiányos információkat látva máris ítélkezett. Még ez a videó sem a szent grál, ebből sem derül ki minden körülmény a balesetről, viszont nagyon tanulságos, mind a járókelők, mind a kerékpárosok és az autósok számára. Ráadásul jó néhány kérdést felvet, többek között azt is, hogy a Volvo saját biztonsági rendszereit vajon kiiktatták? Ha, igen, akkor vajon jobban működtek volna, mint az Uberé?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?