Videón egy sokkoló baleset – érdemes megnézni és okulni belőle!

Tizenéves Opel Corsa ütött ki egy kamiont, utóbbi sofőrje elhunyt a balesetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár sokkoló a videó, érdemes megnézni és okulni belőle, egyetlen pillanat alatt megcsúszhat egy autó, ami akár egy kamiont is letaszíthat az útról.

Elcsépelt kifejezés a sokkoló videó, de az alábbi tényleg az. Többször is érdemes megnézni, hogy felfogjuk, mi is történt. Bár a következményeket tekintve is a legjelentősebb és méretéből adódóan is a leglátványosabb, hogy egy kamion kisodródik, majd leborul a Ljubljana melletti Golovec alagút utáni autópálya-felüljáróról, ám a lényeg nem ez. A kamiont, amit egy 53 éves, a balesetben elhunyt magyar sofőr vezetett, egy őt előző, a manőver közben megcsúszó Opel Corsa sodorta le az útról.
Hirdetés
Míg a Corsa az úton maradt, a meglökött kamion az autópálya beton kerítésének csapódva nem állt meg, hanem felborult. Elismerésre méltó, hogy a kamionsofőr láthatólag az út széle felé kormányzással próbálta enyhíteni a balesetet, ám míg ezzel a vétkes Corsának előnyt adott, magának csöppet sem. Ahogyan az a videón is látható,

előbb a pótkocsi borult és esett le, majd a vontató is.

Mintegy 20 méternyit zuhant, így esélye sem volt a túlélésre. Míg a kamion sofőrje nem élte túl az ütközést, az azt kiváltó Opel Corsáé még csak meg sem sérült. A fél napos dugót okozó baleset kiváltóját sem irigyelhetjük persze: 8 évnyi szabadságvesztésre számíthat. Érdemes okulni az esetből: egy autópályafelüljáró kanyarjában, pláne egy novemberi reggelen nem biztos, hogy meg kell előzni egy kamiont. A sietős és a kényelmes vezetésen menetidőben csupán percek múlnak, egy baleset azonban életekbe kerülhet, legyen szó akár halálos kimenetelről, akár "csak" egy börtönbüntetésről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.11.14. at 11:42
    Permalink

    Az jutott róla eszembe, hogy kegyetlen dolog a fizika. Meg az, ami engem meglepett, a kamionosok szoktak azzal jönni, hogy 40 tonna előtt nem fékezünk be, mert 40 tonna az nagy úr, és mégis, itt egy pici Corsa képes volt 40 tonnát lelökni az útról…

Vélemény, hozzászólás?