Videón egy villany-Mustang egy V8 Corvette ellen: ki nyer ma?

A jövő elektromos szabadidő-autója szállt szembe egy klasszikusabb receptet követő benzinzabálóval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan kérdőjelezik meg a Mustang emblémát a Mach-E modelleken, ám a GT változat 4,4 másodperces 0-100 sprintje mellett nem igazán lehet elmenni kalapemelés nélkül. Most kiderül, mit tud egy gyorsulási versenyen Amerika kedvenc sportautója ellen.

Mint azt a legtöbb olvasónk már tudja, a Corvette 8. generációja dobta a megszokott "elöl berreg, hátul teker" megoldást, és egy középmotoros sportautóként született újjá. Ezzel egy teljesen új fejezet nyílt az Amerikai sportos modellek piacán. Eközben a Ford sem habozott a történelemírással, egy teljesen elektromos Mustangot dobott piacra.
Hirdetés
Az Edmunds Youtube csatornájának hála most az is kiderül, hogy a Corvette vagy a Mustang újragondolása sikerült gyorsabbra, állórajtból és repülőrajtból is megnézték, mit tudnak egymás ellen. A két autó közti különbségek igen jelentősek, mert míg a Mustang tengelyenként egy-egy motorral, így összkerékhajtással és 487 lóerővel támad, a Corvette Stingray verziója egy V8-as, középre elhelyezett, 6,2 literes benzinzabálóból szabadít 495 lóerőt a hátsó kerekekre. Érdemes megjegyezni még, hogy a Chevrolet kb. fél tonnával könnyebb az elektromos Fordnál, így az összkerékhajtásból származó előny sem olyan egyértelmű. Te mit tippelsz, melyik ér előbb célba? A helyes megfejtés a videóban!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?