Vietnámban a nép választotta ki, hogy milyen autót gyártsanak

VinFast márkanéven érkeznek majd a vietnámi autók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első vietnami autómárka, a VinFast két tanulmányautót is elvisz a Párizsi Autószalonra


Korábban már érkeztek hírek a vietnámi autómárkáról, ám most fellebbentette a fátylat készülő autóiról a VinFast. Nem is akárkivel terveztették meg a két modellt - egy szedánt és a szabadidő-autót, ugyanis a Pininfarina és az ItalDesign stúdiók rajzolták meg a formákat, amelyek a vietnámi nép ízlését is tükrözik, hiszen a tervezés bizonyos folyamatiba bevonták a lakosságot. Összesen 62 000 ember adhatta le a szavazatát 20 skiccre, amelyeket négy nagy olasz formatervező stúdió készített. Bár a legtöbben az ItalDesign munkáját választották, a végleges forma megrajzolásában a Pininfarina is segített.
Mindkét autót a prémium szegmensbe szánják, és nagyon hasonló az orrkialakításuk. Az embléma természetesen egy hatalmas V betű, ám még érdekesebb az aszimmetrikus krómdíszítés a hűtőrácson. A limuzin az eleganciára helyezi a hangsúlyt, hosszú motorháztetejével és tengelytávolságával, míg a SUV robusztusabb, masszívabb benyomást kelt, ahogyan az elvárható egy „hobbiterepjárótól”.
Hirdetés

Az erőforrásokról még nem közöltek információt, ezt a Párizsi Autószalonra időzítik, ahogy a modellek neveinek felfedését is. Az autókat elsősorban a hazai piacra szánják, és még idén a vietnami vásárlók garázsába juthatnak, de szeretnének velük a nemzetközi porondra is kilépni az elkövetkezendő években.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.11. at 19:39
    Permalink

    A nevük lehet, hogy burkolt utalás arra, hogy “gyorsan szeretnének nyerni” 🙂 De elég eltökéltnek tűnnek. Az a baj, hogy én itt csak némileg átdolgozott front- és farrésszel rendelkező BMW-ket látok…

    Japán pipa, Észak- és Dél-Korea pipa, Kína pipa, India pipa, Malajzia pipa, Tajvan pipa, úgy tűnik, hogy Vietnam is… ki lesz a következő ázsiai próbálkozó? Szingapúr? Netán Laosz? 🙂

Vélemény, hozzászólás?